Aydın’ın İncirliova’ya bağlı Kızılcaköy’de jeotermal enerji santraline karşı çıkan köylülere biber gazlı, joplu meydan dayağı çekildi.
TEK SUÇLARI TOPRAKLARINA SAHİP ÇIKMAK
Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Kızılcaköy’de kurulmak istenen jeotermal enerji santraline (JES) karşı günlerdir direnen köylülere, emniyet güçleri tarafından biber gazlı müdahale yapıldı.
“HALKI DEĞİL ŞİRKETLERİ KORUYORSUNUZ”
Köylüler köy meydanında bulunan direniş çadırlarını, üç gün önce JES yapılmak istenen arazinin karşısına taşıdı. Dün köylülerin şirket yetkililerini protesto etmesine jandarma ve polis müdahale etti. "Bize kucak açan yok. Oy vermeseydiniz diyorlar" diyen köylüler, asker ve polise "siz halkı değil şirketleri koruyorsunuz" diye bağırdı.
“ASKERLERİN ARKASINA SAKLANMAYIN”
Çocuklarıyla birlikte JES’i protesto eden köylüler, şirket çalışanlarına “askerin arkasına saklanmayın” diye tepki gösterirken, polis ve jandarmanın dünkü müdahalesinde bir kadın bayıldı.
TOMA’LARLA GİRDİLER
Köye TOMA ile giren polis ve jandarma, aralarında çocukların ve yaşlıların da olduğu köylülere biber gazı ile müdahale etti. Polis ve jandarmanın sert müdahalesi nedeniyle bazı köylüler hastanelere kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen köylüler protesto alanını terk etmedi.
SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR
Gazeteci Özer Akdemir Kızılcaköy’de yaşanan protesto ve sert müdahalelerle ilgili sosyal medya hesabında görüntü ve fotoğraflar paylaştı. İşte şok görüntüler.







https://www.siyasetcafe.com/topraginasahipcikankoylulerebibergazlimeydandayagi44435h.htm
ABD’den Türk şirketlere yaptırım kararı35 izlenme
Sanayide kan kaybı sürüyor: Son 9 ayın en sert düşüşü17 izlenme
Yıllık cari açık 40 milyar doları aştı35 izlenme
Fitresi 240 TL, saniyelik harcaması 5 bin 500 TL!13 izlenme
Artvin'de pazarlar durgun esnaf çaresiz! Vatandaş düşünceli: "Domates 100 lira, sadece bakıp geçiyoruz"17 izlenme
Bir vatandaş, Pendik'teki Kent Lokantası önündeki kuyruğu çekerek Erdoğan'a seslendi: "İstifa edin artık!"20 izlenme
Ankara-Sivas YHT hattı yılan hikâyesine döndü!78 izlenme
Çalışma Bakanı Sarayı böyle savundu: "Gazi Paşa da, yoksulluk yıllarında Çankaya Köşkü'nü yaptırdı!"60 izlenme
Atatürk Lisesi cezalandırılıyor mu?
Yerel seçimi bilen SONAR’dan son seçim anketi: CHP, AKP ile arasındaki farkı açıyor!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı TV100 canlı yayınında 'SADAT' reklamı yayınlandı!
Cihatçı terörist Erdoğan'ı böyle tehdit etti 'Eğer İdlib'i satarsanız, 2 saatten kısa süre içinde Reyhanlı'da oluruz !'