İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur, dinlenme odasında 13 tabanca ve 7 uzun namlulu silah sergilediği konusundaki sorulara "Hepsi benim, hepsi ruhsatlı silahlar" diye yanıt vermişti.
Silahları tartışılan fotoğrafın gündem haline gelmesinin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, HSK'nın soruşturma başlattığını açıkladı.
Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar. Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır.

Sözcü
Taksim'de havaya dolar saçanların kim olduğu ortaya çıktı69 izlenme
“Sayın Erdoğan”lı iddianameye tepki!149 izlenme
Yenidoğan Çetesi davasında savcı mütaalasını açıkladı! Bahçeli'nin eski koruması dahil 10 kişiye tutuklama talebi46 izlenme
Muhalefetin 'KYK yurtlarındaki ölümler araştırılsın' önerisi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi46 izlenme
Bakan Koca "Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" diyen Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı41 izlenme
Atatürk'ten Fransa'ya Suriye dersi!261 izlenme
Türk gemileri İsrail ambargosunu deldi iddiası gündeme bomba gibi düştü! 4 gemi Kıbrıs'ta kapatıp Haifa Limanı'nda açtı47 izlenme
AKP, şehir hastaneleriyle patronlara iyi para kazandıracak!292 izlenme
İsrail'den vatandaşlarına seyahat uyarısı: Türkiye de var
Dev satışla ilgili paranın kaynağı belli oldu! Demirören kaynağı Ziraat Bankası’ndan sağlayacak!
Gurbetçileri on binlerce euro 'üfüren' üfürükçünün özgüveni: "Ne pişman olacağım! Yüz binler beni bekliyor"
Güllü soruşturmasında yeni ses kayıtları: “Çıplak videoları var, yayınlar mısın?”