İsrail, vatandaşlarını, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelere seyahat etmemeleri konusunda uyardı.
İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrailFilistin çatışması nedeniyle “son günlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail karşıtı protestolarda ciddi artış tespit edildiğine” işaret edilerek, İsrail vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısının sıkılaştırıldığı kaydedildi.
Açıklamada, “bir sonraki duyuruya kadar, Türkiye, Mısır (Sina dahil), Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas dahil olmak üzere tüm Orta Doğu/Arap ülkelerinde kalmaktan kaçınılması” tavsiye edildi.
Açıklamada ayrıca, Malezya, Bangladeş, Endonezya gibi seyahat uyarısı olan Müslüman ülkelere ve Maldivler gibi seyahat uyarısı yapılmayan Müslüman ülkelere de gidilmemesi istendi.
Bu kapsamda, Mısır (Sina dahil) ve Ürdün'e yönelik seyahat uyarılarının “yüksek tehdit” anlamına gelen 4. seviyeye (yüksek tehdit) yükseltildiği, İsraillilerden bu ülkelere gitmemeleri ve bu ülkelerde kalanların bölgelerini mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri istendi.
Fas'a yönelik seyahat uyarısının 3. seviyeye çıkarıldığı ve bu ülkeye yönelik zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınılması tavsiye edildi.
Açıklamada, “dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail ve Yahudi sembollerine karşı düşmanlık ve şiddet gösterilerinin yanı sıra İsraillilere ve Yahudilere zarar verme çağrısında bulunan küresel cihat unsurlarının söylemlerinde artış görüldüğü” ifade edildi.
İsrail Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim’de başlayan İsrailFilistin çatışması nedeniyle vatandaşlarına daha önce de seyahat uyarısında bulunmuştu.
Haber soL
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş'un Can Atalay Açıklaması: "Sorunun bir şekilde çözülmesi gerekiyor, uygulamayı zamanla ilerleteceğiz."26 izlenme
Yine Milli Piyango yine skandal! On Numara'da 'numara fısıldandı!'306 izlenme
Dev ilaç firması iflasın pençesinde35 izlenme
Memurun gırtlağından 'tasarruf': Yemekleri için artık kupon verilmeyecek198 izlenme
Türkiye’yi denizlere kapatan harita293 izlenme
İmamoğlu'ndan ihale tepkisi: İBB'yi ihaleden eleyenlerle seçimi iptal edenler aynı113 izlenme
“Rus askerleri kadınlara tecavüz ediyor, halka ateş açıyor”92 izlenme
Atatürk’ün fotoğrafını yakan 4 öğrenci tahliye edildi30 izlenme
AKP’li belediyeden fıkra gibi olay: Eski otobüsleri boyayıp 'yeni' diye hizmete soktular!
Erdoğan'ın faiz inadı: "Faiz inmeye devam edecek, kimse bu konuda akıl vermesin"
Ordu Valisi’nden havalimanı çalışanlarına baskı: “İmamoğlu ‘it dedi’ diye ifade verin”
İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti'den istifa etti