Uzun yıllardır NTV'nin Washington D.C. temsilciliğini yapan gazeteci Hüseyin Günay, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile Oval Ofis'te görüştüğü sırada AP kamerasına takılan Beyaz Saray bahçesinde kullandığı ifadeler nedeniyle işten çıkarıldı.
DW'nin haberine göre, Erdoğan-Trump görüşmesinin basına açık bölümü sona erdikten sonra Beyaz Saray bahçesinde bir Türk meslektaşı ile özel bir sohbet gerçekleştiren Günay'ın konuşması, o sırada canlı yayındaki Associated Press (AP) kamerasına takılmıştı. O konuşmada Günay, toplantının Türkiye açısından iyi geçmediğini söylüyor ve Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satışı için Rusya'dan doğalgaz alımının durdurulmasının şart koşulduğunu anlatıyor, "Türkiye bu görüşmeden hiçbir şey kazanmadı" diyor.
Devamında sözü, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yerli üretim KAAN savaş uçağı için gereken motorların ABD'den ithal edileceği ve Kongre onayının beklendiği açıklamasına getiren Günay, "Hakan Fidan'a oynuyorlar... Uçak motorlarını ağzından kaçırdı ya, kimse bilmiyordu... İçeride Bilal (Erdoğan), Hakan Fidan, damat kavgası var" ifadelerini kullanıyordu. Değerlendirmesi sırasında küfürlü ifadeler de kullanan Günay'ın videosunun sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından NTV yönetimi Hüseyin Günay'ı işten çıkarma kararı aldı.
NTV geçtiğimiz aylarda, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısı sırasında İsrail'deki sivillerin zarar görebileceği yönünde endişesini dile getirmesi üzerine Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe ile yollarını ayırmıştı.
TELE1
Çerçioğlu toplantıya gelmedi, Aydın Belediyesi'nde 'slogan' provokasyonu! Polis salona girdi, toplantı iptal edildi
Süleyman Soylu iktidarın 28 Mayıs sonrasındaki Suriyeli göçmen politikasını itiraf etti! 'Suriyelileri gönderemeyiz, Allah bizi yakar'
Çok maaşlı bürokrata zam ve vergi kıyağı: ‘Huzur hakkı’ kazançlarına yüzde 300 zam ve gelir vergisinden de muafiyet!
Deprem bölgesinde yüzlerce insanın ölümünün ardından kumpasçı Tayyar çıktı
Tarihi Paşabahçe İskelesi’nde tepki çeken inşaat!
Emekliye, memura, işçiye 'dilenci zammı' reva görülürken EPDK Başkanı'nın yönetim kurulu üyesi olduğu şirkette huzur hakkı yüzde 633 arttı!
ABD'li şirket zam talep eden işçileri bayram günü işten çıkardı!
Sözleri AKP’de büyük kavga başlattı: "Yakarsa AKP’yi Bülent Arınç yakar"
Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor!
Erdoğan'a erken seçim kararını verdirecek anket ortaya çıktı: Ama en önemli soru sorulmadı