AKP döneminde kamudan aldığı yol yapım ihaleleriyle adından söz ettiren Ekpet İnşaat’ın patronu Selman Reşitoğlu’nu Türkiye NEFES’in 12 Mayıs tarihli manşetiyle yakında tanıdı. Özel jetler, lüks yatlar, son model arabalar ve pahalı restoranlardan poz veren 39 yaşındaki Selman Reşitoğlu’nu kamuoyu artık ‘İhale Kralı’ olarak biliyor.
Son üç yılda kardeşiyle birlikte kamudan 10.9 milyarlık ihale alan Reşitoğlu, özel jetlere biniyor, son model arabalar kullanıyor, pahalı restoranlardan çıkmıyor ve yazları lüks yatlarla denizin tadını çıkartıyor. Adeta milyarder bir iş insanı gibi hayat süren Selman Reşitoğlu’nun Batman merkezli şirketi Ekpet İnşaat ise 2022’de 5 milyon 796 bin lira, 2023’te 151 bin 483 lira, 2024’te ise 4 milyon 484 bin lira vergi ödedi. Son üç yılda toplam 10 milyon 796 bin lira vergi ödeyen Selman Reşitoğlu devletten hızlı araç şarj istasyonu kurma izni de almıştı.

5 YOL İHALESİ ALDI
Reşitoğlu’nun kardeşi Veysel Reşitoğlu ise, Ankara merkezli Avos Grup İnşaat’ın yüzde 49 ortağı. Bu şirket son yıllarda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün belirli şirketleri davet ederek düzenlediği ihalelerdeki performansıyla dikkat çekiyor. 20222025 arasında Avos’un kazandığı 5 yol ihalesinin toplam bedeli 5 milyar 340 milyon lirayı buluyor. Veysel Reşitoğlu’nun ortağı olduğu Rekuba İnşaat ise kurulduktan birkaç ay sonra Özelleştirme İdaresi’nden Bodrum’da denize nazır 29 dönümlük araziyi satın almasıyla gündeme gelmişti.

Selman Reşitoğlu’nun amcası Abdurrahman Reşitoğlu’nun Mehmet Şimşek’le İngiltere’de ortak şirket kurduğu ortaya çıkmıştı. Gazeteci Bahadır Özgür’ün haberinde, Şimşek’in önceki bakanlık kariyeri bittikten sonra Londra’ya döndüğü ve 5 Ağustos 2021’de Reşitoğlu ile yüzde 5050 ortaklıkla London RS Proporties şirketini kurduğu bilgisi verilmişti. Şimşek’in yönetim kurulu üyeliğinden 9 Ağustos’ta ayrıldığı ancak ticaret sicilde ortaklığının ‘aktif’ göründüğü ortaya çıkmıştı. Şimşek ise, bakan olmadığı dönemde çekilmiş fotoğraflar ve Londra’da kurulan şirket üzerinden hakkında “algı operasyonu” yapıldığını belirtmişti.
Nefes
Erişimi engellenen Roblox'tan Türkiye yasağı ile ilgili açıklama26 izlenme
Halil Falyalı soruşturmasını derinleştiren detay!53 izlenme
Ankara'nın göbeğindeki Suriyeli mahallesinde, Suriyelilerin dükkânlarında kira, vergi diye bir şey yok !412 izlenme
Halk tarikat yurdunun kapısına mühür vurdu21 izlenme
Muhittin Böcek'in durumu kötüye gidiyor! Kalıcı hasar var17 izlenme
Uyuşturucu kaçakçısına 44 daire karşılığı vatandaşlık iddiası!38 izlenme
Erzurum'da ekmek üretimi durduruldu!67 izlenme
Netanyahu: "Dünyaya açıkça söylüyorum, savaşmaya devam edeceğiz"23 izlenme
İtirafçının karısı konuştu! Cesedin bulunduğu gün olacakları söylemiş
Kuralı ihlal etti, vizesiz araçla yola çıktı! Sırf radar görünmediği için mahkeme cezayı iptal etti!
İBB Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikasını açtı: İstanbul’da günde 4 milyon ekmek üretilecek!
‘Örtülü’ faturası 1.1 milyar lira!