ABD ile Türkiye arasında tansiyonun yükselmesi ve Türk Lirası’nın hızla değer kaybetmesinin ardından birçok ekonomist ve uzman açıklamalarda bulunuyor… Bunlar arasında en dikkat çekenlerinden biri ise 2008 yılında Nobel Ekonomi Ödülü’nün sahibi olan Paul Krugman. Yeni Ticaret Teorisi ile 1998 yılında dünyanın en prestijli ödüllerinden birinin sahibi olan Krugman, New York Times’ta bir makale yazdı.
Krugman, açıkladığı formülün bazı ülkelerde işe yaradığını açıkladı.
“1998’deymiş gibi parti yapın” başlığıyla kaleme aldığı makalede Krugman, krizden çıkmanın formülünü verdi. Krugman, benzer senaryoların daha önce de yaşandığını dile getirirken, “Bu döngüden kurtulmak mümkün ama bu biraz zorlayıcı. Bunu yapmak için kısa vadede aykırı bir doktrine ve uzun vadede normal doktrine dönüleceğine dair güvenilir teminata ihtiyacınız var” ifadesini kullanıyor. Krugman, “Dış borç patlamasını geçici kapital kontrolüyle durdurmak gerekiyor, panik halde kaçan kapitali durdurarak ve belki de bazı dövizle borçları reddederek yapabilirsiniz. Daha sonra mali olarak sürdürülebilir bir rejim için gerekli şeyleri yapmak gerek. Eğer her şey işe yararsa güven tekrar gelir ve kapitaller üzerindeki kontrolleri kaldırabilirsiniz” yorumunu yaptı.
Kısa vadeli dış borç 192 milyar dolarla rekor tazeledi!60 izlenme
Mahfi Eğilmez iktidarın canını sıkacak bilgileri açıkladı60 izlenme
TRT’deki Kuran yarışmasının birincisi Fatih Akçay’ın eşi yaşadığı şiddeti anlattı: Ağzımı bezle kapatıp, bayılana kadar…116 izlenme
Tanzim baharı çabuk bitti! İşte Türkiye’nin hal piyasası…101 izlenme
‘Dükkanlar kapanıyor diye bir şey yok’ diyen Erdoğan'a esnaf isyan etti! '43 yıldır vergi ödediğim devletim bana 43 saat bakamadı!'52 izlenme
Yiyin efendiler yiyin! AKP’li vekiller bu kez Kayseri’de sucuk partisi yaptı34 izlenme
'İmamoğlu'nun korumasının sır dolu kasası' deyip günlerce haber yapmışlardı! İşte içinden çıkanlar12 izlenme
Kredi kartları iptal olsa da savunma sanayi payı alınacak!41 izlenme
Pasaport ücretlerine büyük zam yolda!
Ukrayna krizine Montrö zaferi damgası: Türkiye'nin tam yetkisi var
AKP'li İl Başkanı törenle karşılanmıştı: Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş görevden alındı
Skandal gerekçeye kabul! Türkan Saylan Kültür Merkezi artık seçim merkezi değil!