Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde yaşayan dar gelirli ailelere yardımlarını, corona virüsü salgını sürecinde arttırdı. Gıda kolisi yardımı alan ailelere, süt ve kaşar peyniri de verilmeye başlandı.
İlk etapta sosyal yardım alan 60 bin aileye verilecek süt ve kaşar peyniri yardımlarının önümüzdeki süreçte daha fazla aileye ulaştırılması planlanıyor. Soğuk zincir gerektiren süt ve kaşar peyniri dağıtımı için araçlar özel olarak dizayn edildi. Gıda yardımı alan ailelere evlerinde teslim edilecek süt, çiftlikten alınarak soğuk zincir kırılmadan pastörize olarak hazırlandı.

FOTO: SÖZCÜ
180 BİN LİTRE SÜT, 60 BİN KAŞAR
Yardımları dağıtmak üzere yola çıkan ilk süt dağıtım aracı, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından uğurlandı. Bozkurt, sosyal yardımların artarak devam edeceğini belirterek pandemi sürecinin yaşattığı zorluklara dikkat çekti.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt FOTO: SÖZCÜ
Bozkurt, “Bu zor günlerden dayanışarak çıkacağız. Pandemi sürecinde çokça sıkıntı var. Gıda olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 180 bin litre sütü de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza diğer gıda kolisi ve 60 bin adet kaşarla birlikte sunmak için hazırlıkları bitirdik. Her gün bin vatandaşımıza ulaşabilecek durumdayız” diye konuştu.
Bozkurt süt dağıtımının ardından et, nohut, mercimek, fasulye, patates, soğan ve fındık da dağıtmaya başlayacaklarını söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/esenyurtbelediyesindenornekyardim5799557/
AKP’li başkan danışmanının ‘sorumlu müdür’ olduğu şirkete binlerce lira ödendi!101 izlenme
Gıda alışverişinde tane dönemi: Vatandaş patlıcanı kabağı muzu domatesi tane ile almaya başladı!84 izlenme
Sanayi bütçesi “uzayda” kayboldu: Diyanet'in personel gideri, Uzay Ajansı'nın toplam bütçesini 44'e katladı32 izlenme
Ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu'ndan korkutan uyarı! "Bu model krizi daha da derinleştirir"45 izlenme
'Pozitif' Skandal: Türkiye'de sisteme kaydedilmeyen koronavirüs vakaları varmış!97 izlenme
Erdoğan'a bir İsrail protestosu daha! "Azerbaycan petrolü neden İsrail'e gidiyor?" diye bağıran kadın ağzı kapatılarak dışarı çıkarıldı39 izlenme
TCDD’de ‘bayan yanı’ skandalı giderek büyüyor!276 izlenme
Emlak zengini Turgut Altınok’un TÜGVA’ya büyük kıyağı ortaya çıktı: Sadece 2 bin 300 lira kirayla konak kiraladı!36 izlenme
İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Terör örgütü PKK'ya ağır darbe
Komisyon yazısına Ümit Özdağ'dan tepki: "AKP, 2015'ten çok daha ağır mağlubiyet yaşayacak"
30 milyon hibe tartışması! "Somali'de liman işleten yandaş firma kim? İsrail'e petrol mü taşınıyor?"
Bir köfte firmasında daha uygunsuzluk tespit edildi! Bakanlık firmayı açıkladı