İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Kabine Bakanı Benny Gantz ile Tel Aviv’deki Kirya askeri üssünde basın toplantısı düzenledi.
Netanyahu, ateşkes çağrılarına ilişkin ABD’deki 11 Eylül saldırılarını hatırlatarak, “ABD, 11 Eylül’den sonra ateşkesi nasıl kabul etmediyse İsrail de 7 Ekim saldırısından sonra ateşkesi kabul etmeyecektir. Ateşkes Hamas’a teslim olmak demektir.” diye konuştu.
Hamas’ın canlı kalkan kullanması yüzünden oluşan sivil kayıplar için ülkesinin suçlandığını vurgulayan Netanyahu, Filistinlilere karşı toplu cezalandırma yapıldığı suçlamalarını da reddetti.
“Tek bir sivilin ölmesi gerekmiyor” diyen İsrail Başbakanı, Hamas’ın sivillerin güneydeki güvenli bölgeye gitmelerine izin vermediklerini söyledi.
Sivillerin bölgede olmasına karşın saldırıların devam edeceğini söyleyen Netanyahu, “İstifa etmeyi düşünmüyorum, Hamas’ı ortadan kaldıracağım” ifadelerini kullandı.
Tele1
Okulun 70 yaşındaki bekçisi 2 kız öğrenciyi taciz etti! Skandalı aileler ortaya çıkardı21 izlenme
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Ahbap'a siber saldırı! Yurt içinden 400 bin saldırı gerçekleşti47 izlenme
CHP’li belediyelerden sığınmacı operasyonu30 izlenme
ABD ürünlerine ambargoyu devlet malzeme ofisi deldi!101 izlenme
Bir ülke daha 1915 olaylarını tanımaya hazırlanıyor!74 izlenme
Bilimsel anlayış bu işte ! Elalem uzaya gidiyor, Bizimkiler 'Hacı Robot' yapıyor !570 izlenme
Malzeme yok, ameliyat yok! Kırık kolla 13 gündür hastane hastane geziyor!47 izlenme
Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi gün yatacak?851 izlenme