Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan 11 gündür haber alınamıyor. Güvenlik güçlerinin Narin’i arama çalışmaları sürüyor. Bugün de Narin’in amcasının gözaltına alındığı belirtildi.
Bunun üzerine ifadeler ve gözaltına alınmalara ilişkin konuşan baba Arif Güran, bunlar gözaltı değil, sadece ifade için çağrılma olduğunu söyledi.
“Muhtarı da ifade için çağırırlar, beni de annesini de çağırırlar. Bu karalama niye?” diyen Güran, “Hepimizin niyeti kızımın bulunmasıdır. Oğlum suçluysa, ben suçluysam bu devletin bileceği bir şey. Biz bekliyoruz. Oğlum için de öyle dediler. Diş Narin’in çıkmış dediler, yalandır. Bugün valilik ne açıklama yaparsa doğrudur. Sosyal medyada başka yerde ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar. Anne ifadeye gitmedi, rahatsızdı, hastaneye gitti” dedi.
“Köyün muhtarıdır gidip ifade veremez mi, ya da gidip başkası için gidemez mi, kendi ifadesi için gidemez mi?” diyen Güran, “Biz de sizin gibi bekliyoruz. Zaten uyuyamıyoruz, içemiyoruz. Aklımız başımız da değil, sosyal medyadan bizi incitmeyin. İfadeye çağrılabiliriz bu doğal bir şey. Perişan olduk. Bir de bu tür haberleri görünce. Şu an telefon kullanamıyoruz, ayıptır. Biz buradayız. Geçen gün biraz rahatsızdım hastaneye gittim, babası kalp krizi geçirmiş dediler. Bunun gibi nice şeyler. Gereken ne ise devlet zaten yapıyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA
Tele1
ÇYDD'den 'Kayyum Kılıçdaroğlu' yönetimine: "Kayyumdan bağış kabul etmiyoruz"
Fitch'ten yeni başkana uyarı geldi: Türkiye ekonomisinde belirsizlik sürüyor
İran'dan ABD tehdidi: "Türkiye'yi vururuz"
CHP'nin İstanbul performansında dikkat çeken artış
Trabzon'da koyunlar minibüsün etrafında dakikalarca döndü!
Yaklaşık 200 bin kişiye hakaret davası açan Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na hakaret üstüne hakaret!
Çöp toplayarak geçimini sağlayan vatandaşın sözleri gündem oldu: "Kıyafetleri çöpten giyiyoruz, Yenecek bir şey çıkarsa evdekilerle paylaşıyoruz. Taştan ekmeğimizi çıkarıyoruz"
Emekli vatandaşın isyanı '75 yaşındayım. Et nedir, para nedir unuttum. Yaşamım karardı. Ailem, evim, sağlığım bozuldu benim!'
İşsizlikte bilanço ağırlaşıyor, her gün 7 bin 672 kişi! Patronlar yüzde 70'ini yağmaladı
Eleştirilerin hedefi olan AKP’li başkan o şirketlerden istifa etti!