MİLYARLIK borçlarla devredilen belediyelerin halkın paralarını nasıl har vurup harman savurdukları ortaya çıkmaya başladı. Bu konuda en çarpıcı örneklerden biri Diyarbakır’dan geldi. Kayyum yönetimindeyken belediye bütçesinden iktidar partisinin adaylarının tanıtım giderinin üstlenildiği belirlendi. Belediyenin geçen yıl tanıtım bütçesi için iki ayrı ihale düzenlediği ve biri 22.8, diğeri de 44.8 milyon olmak üzere toplam 67.6 milyon lira bedelle Meltem İnşaat, Turizm ve Reklamcılık şirketine verdiği belirlendi. İhale kapsamında 30 bin karton çanta, 7 bin 500 davetiye, 5 bin ajanda, 6 bin kalem ve 10 bin kupa gibi malzeme alıp dağıttığı kaydedildi.
AKP’LİLERE DESTEK...
En dikkat çeken harcama, geçen yılki genel seçimde Diyarbakır’dan aday olan Ayşegül Biçer için yapıldı. AKP’nin aday gösterdiği, ancak 4. sıraya koyduğu için seçilemeyen Biçer’in bastırdığı seçim afişlerinin parasının Yenişehir Belediyesi bütçesinden ödendiği öne sürüldü. Kayyum yönetiminin tartışılan bir diğer icraatı ise Ramazan’da açtığı iftar çadırı ihalesi oldu. İhaleyi kazanan firmanın çadırda günlük 200 kişiye yemek verdiği, burada hazırlanan 700 kişilik yemeğin ise Dicle, Çınar ve Hani ilçelerindeki AKP kadın kolları başkanlığının açtığı iftar çadırlarına gönderilerek dağıtıldığı kaydedildi.
Sözcü
Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile Avrasya Tüneli’ne geçiş garanti ücretinin yanı sıra ödenen enflasyon farkı dudak uçuklattı!56 izlenme
Bakan unutur ama arşiv unutmaz! İşte Mehmet Şimşek'in bir sene önceki enflasyonla ilgili sözleri17 izlenme
Bunun anlamı nedir? Marmara Üniversitesi Sağlık Kampüsünün kapısına 'Erdoğan Şifa Kapısı' yazdılar!342 izlenme
Kaybedenler kulübü: AKP'de kavga sert başladı!229 izlenme
Nureddin Yıldız protestosunda tutuklanan Boğaziçili öğrencilere tahliye20 izlenme
Bilal Erdoğan’ın İslamcılarla ortak şirket kurduğu ortaya çıktı241 izlenme
Honda Motor, yakıt pompasındaki kusur nedeniyle 2,6 milyon aracını geri çağıracak22 izlenme
Gaziantep'te AKP’li heyet vatandaşları böyle aşağıladı ! ‘Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar’1437 izlenme
Kılıçdaroğlu, Financial Times’a konuştu: Ekonomide atılacak ilk adımı açıkladı
Çay toplamaya giden 22 kişinin testi pozitif çıktı, 202 kişi karantinaya alındı!
Bahçeköy’de parkta yatan onlarca köpeğin yanından geçen bir hayvan sever: “Köpek düşmanları size söylüyorum. Bunlar kimseye saldırmıyor, pislik herifler…”
Karadeniz gazında maliyetler sır oldu!