Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta öğle saatlerinde Kuran kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı. Köylülerle birlikte yapılan aramadan da sonuç alınmayınca saat 21.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve koku alma köpekleri sevk edildi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve 200 jandarma personelinin görev aldığı çalışmalarda jandarmaya ait helikopterle de havadan destek veriliyor. Ayrıca Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı.
Narin’i arama çalışmaları 2’nci gününde sürerken su seviyesi düşürülen sulama kanalında JAK ekipleri çalışmalara devam ediyor. AFAD ve gönüllülerden oluşan ekipler de kanal kenarı ve tarlalarda Narin’i arıyor. Mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlar da aranıyor.
Arama çalışmalarından dün gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin’in anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü.
Narin’i arama çalışmaları sürerken, küçük çocuğun kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. 21 Ağustos tarihinde saat 15.15’teki görüntülerde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp eve doğru gittiği yer aldı.
Kaynak: DHA
Tele1
Vatandaştan sokak röportajında İslam Tv muhabirine tepki! "Tekbir değil, tedbir, tedbir..."
Mine Kırıkkanat, milyonlara tercüman olup 'Kral çıplak' diyor !
Galata Köprüsü’nde akılalmaz olay! “Veganım” dedi, yaşlı adamın balıklarını denize attı!
CHP'li Tuncay Özkan'dan çok konuşulacak SADAT ve 14 Mayıs iddiası! "IŞİD'e bağlı yapılar CHP'li görünmek için eğitim alıyor"
Yurtdışından tonlarca şekeri yurda soktular: CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sordu, Bakan Ömer Bolat rakamları açıkladı
Türk vatandaşlığı için akıl almaz iddia: 80 bin dolarla sağlanıyor!
Kılıçdaroğlu CHP’yi eleştirdiği videosunda asıl mesajı kime verdi? İşte yorumlar
İstanbul-Manisa yolunda müteahhidin cebine 3.685 lira giriyor
Narkozdan ‘Mazbatayı ver’ diyerek çıktı !
Sağlık Bakanı Koca corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 234.934’e, can kaybı da 5.765’e yükseldi!
Başına gelmeyen kalmadı: Devleti soyan değil, soygunu açıklayan yargılanıyor
AKP'li isim Atatürk'e nefretini böyle kustu! Bu adam yıllarca Erdoğan'ın konuşma metinlerini yazdı
Tekel saldırganları mahkemede mağduru oynadı
Müteahhit Mehmet Özkan kendi işlettiği spor salonu için kolonları kesmiş