Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta öğle saatlerinde Kuran kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı. Köylülerle birlikte yapılan aramadan da sonuç alınmayınca saat 21.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve koku alma köpekleri sevk edildi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve 200 jandarma personelinin görev aldığı çalışmalarda jandarmaya ait helikopterle de havadan destek veriliyor. Ayrıca Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı.
Narin’i arama çalışmaları 2’nci gününde sürerken su seviyesi düşürülen sulama kanalında JAK ekipleri çalışmalara devam ediyor. AFAD ve gönüllülerden oluşan ekipler de kanal kenarı ve tarlalarda Narin’i arıyor. Mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlar da aranıyor.
Arama çalışmalarından dün gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin’in anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü.
Narin’i arama çalışmaları sürerken, küçük çocuğun kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. 21 Ağustos tarihinde saat 15.15’teki görüntülerde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp eve doğru gittiği yer aldı.
Kaynak: DHA
Tele1
Türk genci ülkeyi böyle terk etti: "Suriyeli ve Afganlara başarılar dilerim. Özür dilerim Atam ben vazgeçtim..."
Cumhuriyet rejiminin temel taşı olan laikliğin ilk adımı 100 yıl önce bugün hilafetin kaldırıldığı 3 Mart 1924’te atıldı: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın laiklik
Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar
Kayseri’de toplanan şehit aileleri: Bahçeli’ye de yazıklar olsun, hepsine yazıklar olsun. Bizim çocuklarımızın hesabını kim verecek"
Trump, İran'a saldırı planlarına onay verdi
Maksat suçlamak olsun: Beraat kararı yok sayıldı
Ankara’nın kulis yazarından bomba iddia! Erdoğan’dan gündemi sarsacak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş planı
Bakan Koca açıkladı: 25.528 yeni vaka tespit edilirken, 229 kişi hayatını kaybetti, 27.651 kişi sağlığına kavuştu!
Rize ayakta: Valilik 'marjinal gruplar' diye çıkıştı