Antakya'da yıkılan Özkan City'de kolon kesme, ince demir kullanma, düşük kaliteli beton kullandığı bilirkişi raporuyla ortayı çıkmıştı. Binanın sahibi Mehmet Özkan, yıkılan binanın altında kendisinin işlettiği spor salonu için kolonları kesmiş.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Miyase İlknur'un haberine göre, AKP’li müteahhit Mehmet Özkan’ın depremde yıkılan Golden City bloklarının alt katlarına yaptırdığı spor salonu ve atış poligonu için kolonları kestirdiği ortaya çıktı.
Bilirkişi raporunda Golden City bloklarının yıkılma nedeni “kolon kesme, ince demir ve düşük kaliteli beton kullanma” olarak açıklandı.
Binaların altında Özkan’ın işlettiği Özkan Spor Center2 ve Özkan Atış Poligonu dışında iş yeri bulunmuyor. Bu nedenle kendi işlettiği spor salonu ve atış poligonunu genişletmek için müteahhit Mehmet Özkan’ın kolonları kestiği anlaşılıyor.

Bilirkişi raporunda da Golden City bloklarında oturanların kolon kesildiğine tanıklık ediyor.
Raporda kolon kesilmesi konusunda şu bilgilere yer veriliyor:
Bina bodrum katında yeterli mesafede kolon bulunmadığı gözlendiğinden geniş açıklıklar kazanmak amacıyla kolon kesildiği kanaati oluştu.
Bu kanaati tespite dönüştürecek şekilde binada oturan veya yakınları olan sekiz kişi tarafından “bodrum katlarında geniş açıklıklar kazanmak amacıyla müteahhit firma yetkililerince kolon kesildiği yönünde” beyanda bulundukları, bu doğrultuda daha önceden imza topladıkları ifade edildiğinden, bu iddialar ile binanın yıkılış şekli birbirleriyle örtüştü.
Zemin katın tamamen çöktüğü, üst katların kaldığı ve bodrumdaki kolon kesmelerinden dolayı binanın düşey olarak yattığı tespit edildi.
Özkan Spor Center’in tanıtım sitesinde yer alan resimlere bakıldığında da kolonların olmadığı bunun yerine ince ve yer yer ahşap sütunların bulunduğu görülüyor.

halktv.com.tr
Esra Elönü'den Bülent Arınç'a sert yanıt: Konuşan maklube tepsisi!326 izlenme
Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 'Bayram öncesi işçilere maaş ve ikramiye verelim' önerisi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi !128 izlenme
Bursa Yıldırım'da lodos vatandaşları yerde sürükledi52 izlenme
'AKP’den anket kuruluşlarına talimat: Hangi karar daha çok oy getirir?'157 izlenme
'Kamunun en az 250 milyarlık vergi alacağından vazgeçildi'23 izlenme
AKP'de peş peşe istifalar: 'Vicdanının sesi'ni dinleyen ayrılıyor! İşte geçtikleri parti46 izlenme
AKP'li Çelik: İYİ Parti yöneticilerinin göstermiş olduğu tutumu değerli buluyoruz28 izlenme
Mansur Yavaş'ın Anıtkabir defteri yazısı gündem oldu56 izlenme