Gazeteci Mustafa Balbay, TELE1’de ekrana gelen ‘Gün Ortası’ programında Ülkü Çoban’ın konuğu oldu.
Programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Balbay, AKP’nin vekil transferi hazırlıkları ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.
“31 Mart seçimlerinden sonraki durumu değerlendirirken, önümüzdeki dönem 3 seçenek var demiştik:
1- CHP’nin tek başına iktidarı
2- AKP’nin her yöntemi kullanarak yeniden güçlü seçenek olma arayışı
3- Üçüncü bir seçeneğin ortaya çıkması
Şu aşamada üçüncü yolun ortaya çıkmasıyla ilgili her şey çökmüş görünüyor. Meral Akşener’in, İYİ Parti’nin durumu… Gelecek Partisi ve DEVA’nın artık bir adım yukarı çıkamayacaklarına dair tabloyu kabul etmesi, Yeniden Refah Partisi’nin patinaja girmesi… Bu tablo üçüncü yolun artık şu aşamada görünmediğini gösteriyor”
AKP’nin 11 vekili transfer etmeye hazırlandığını belirten Balbay, “Hamza Dağ biraz önce açıkladı. Milletvekillerinde 2 dedi. Ama ben 11 vekilin hedeflendiğini duydum” dedi.
AKP’nin söz konusu transferler için en az 500 milyon lira bütçe ayırdığı bilgisini de aldığını söyleyen Balbay, “Böyle bir ortamda AKP’ye geçmek için ya kişisel olarak istikbalinizi düşünüyorsunuz demektir, ya da AKP’ye geçmekten başka çareniz kalmamış demektir. Yani her yöntem kullanılarak. Ankara’da AKP’nin bu tür transferler için en az 500 milyon lira ayırdığı konuşuluyor” ifadelerini kullandı.
Balbay, AKP’ye transferlerin ağırlıklı olarak İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden olacağını belirterek, şunları söyledi:
“2 tane Yeniden Refah Partili bekliyorum. 1 tane Saadet Partili bekliyorum. Belediye başkanlarının ağırlıklı olarak İYİ Parti’den bekliyorum. Ağırlıklı olarak İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden yoğun bir şekilde geçiş olabilir. DEVA’da Babacan’ın bir şekilde kendince katı durduğu söyleniyor. Orada çözüm olursa blok halinde olur. Sur’da delik açılmış ama o anlaşılıyor”
Tele1
PTT'de üç yılda 7.4 milyon TL'lik zimmet suçu işlendiği ortaya çıktı!
AKP’nin TÜGVA’ya tahsis ettiği İBB binası yıkıldı!
AKP'nin ortağı HÜDA-PAR mitinginde ‘Dik dur eğilme Hizbullah seninle’ sloganları atıldı!
Emekliye kötü haber geliyor: Yine para yok denecek
Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğandan Açıklama Geldi! Suriye’ye Operasyon Yapılacak mı?
TTB Bilim Kurulu'ndan Ayşe Barım hakkında rapor: "Hastalıkların her biri ani ölüm ve sakatlık riski taşıyor"
AKP’den ‘lebalep’ seçim mitingi!
'Kriz teğet geçecek' diyen Erdoğan'a vatandaştan yanıt: "Kriz teğet değil delip geçiyor!"
Okçular merayı kaptı hayvanlar açıkta kaldı!
Okullarda son zil 16 Haziran'da çalacak
Astım hastası kadın aracının içerisinde darbedilmişti: Saldırganlara değil mağdura hapis cezası!
Devletten AKP İl Başkanına toplu ziyaret!
Kent ormanı millet bahçesi olmasın diye 'insan zinciri' kurdular!
Sayıştay raporu ile ortaya çıktı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın zararı 305 milyar lirayı aştı