
Sputnik’in aktardığı habere göre Antalya’da yürüttüğü seçim çalışmalarına ara verip Christiane Amanpour’un sorularını cevaplayan İnce, “Birçok insan Erdoğan’ı durdurmanın gerçekten zor olacağını söylüyor. Size, 15 yıldır iktidarda olan birine karşı başarılı olacağınızı düşündüren nedir?” sorusuna yanıt verdi. Amanpour’a “Ben sokağın gücüne inanıyorum. Halkın değişime olan inancına güveniyorum. Bugün Türkiye’de kurumlar ele geçirilmiş. Türkiye’de demokrasi ortadan kalktı. Ülkeyi bir kişi yönetiyor. Türkiye’nin bundan bir çıkış yolu bulması lazım” diyen İnce’nin röportajın sonunda kulaklıklarını hızlıca çıkardığını gören deneyimli gazeteci Cristiane Amanpour’un, ‘muhtemelen şimdi hemen başka bir mitinge gidiyor” şeklindeki esprisi ise dikkatlerden kaçmadı.
Röportajın devamı özetle şöyle:
Christiane Amanpour: OHAL’de seçim kampanyası yürütmek nasıl bir deneyim?
Muharrem İnce: Erdoğan devletin imkanlarıyla kampanya yapıyor. Ben halkın gönlüyle kampanya yürütüyorum. Erdoğan devletin helikopterini, parasını kullanıyor. Ben gönüllülerin bağışladıklarıyla kampanya yapıyorum.
Christiane Amanpour: Ben seçilirsem özgürce tweet atabileceksiniz’ dediniz. Ne demek istediniz? Bu tuhaf bir kampanya vaadine benziyor.
Muharrem İnce: Üniversite öğrencileri, cumhurbaşkanını eleştirebilmeli. Şu anda Erdoğan’ı eleştiren bir tweet attığınızda, sabahın 5’inde polisler evinizi basabiliyor ve sizi hapse atıyor. Bu benim dönemimde olmayacak. Gençlerle tartışma programlarına çıkacağım.
(…) Erdoğan Türkiye’yi iyi yönetmedi. Ekonomik büyüme yapay bir büyüme. Erdoğan parayı betona gömdü. Fabrikalara ve üretime yatırım yapmadı. Ben tarım temelli sanayilere yatırım yapacağım. İş gücünü doğru bir şekilde kullanacağım, yolsuzluk ortadan kalkacak. Kısa zaman içinde Türkiye’yi geliştireceğiz.
ESO Başkanı Elieyioğlu: 'Zamlar derhal geri alınmalı'50 izlenme
Tanju Özcan Turizm Bakanı Ersoy'a yanıt verdi: 'Savcılar bilirkişi heyetini tehdit etti'47 izlenme
AKP'li iş insanından tepki çeken paylaşım: 'Çocuk İstismarı'ndan beraat etti, polis konvoyunda gövde gösterisi yaptı!53 izlenme
Barış Atay'dan Bahçeli'nin "askıda ekmek" kampanyasına sert tepki!69 izlenme
İBB davasına bakan mahkemenin değiştirilmesinde ortalığı karıştıracak açıklama23 izlenme
Göstergelerin her biri tepetaklak28 izlenme
Kontağı çevirebilmek yürek ister: Akaryakıta bir zam daha geliyor24 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'na soğuk duş! Özgür Özel harekete geçti: 111 vekilden kurultay için ortak imza!32 izlenme
İstiklal saldırısı şüphelileri adliyede
CHP'li Gökhan Günaydın’dan Çağlayan'da çarpıcı iddialar: "Aziz İhsan Aktaş'ın ev hapsi kaldırılarak kaçması mı teşvik edilmektedir?"
Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti
Muratpaşa Belediyesi, salgın sonrası gıda krizi riskine karşı boş arazilere mısır ekti !