Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO) Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Elieyioğlu, yapılan elektrik zamlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Elieyioğlu, "Elektrik zamları derhal geri alınmalıdır" dedi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, kademeli tarifeyle birlikte elektrikte uygulanmaya başlanan ve yüzde 127'ye varan zamlara tepki gösteren Elieyioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
"Esnaf ve sanatkârlar, ardı ardına gelen zamlarla perişan duruma düşmüşlerdir. Esnaf sattığı malı yerine aynı fiyattan koyamazken, sanatkâr da kullandığı parçaları sattığından kat be kat daha pahalıya alabilmektedir. Ekonomi durma noktasına gelmiştir. Tüm, bunlar yaşanırken, elektriğe yapılan katmerli zam da hem esnafı hem de vatandaşı zora sokmaktadır. Sürekli buz dolabı çalıştırmak zorunda olan büfeler, lokantalar, bakkallar, kahvehaneler gelen elektrik faturası karşısında şaşkına dönmektedirler. Bu esnafımızın ayakta durmasını zorlaştırmaktadır. Piyasada istikrar olmadığı için esnaf şaşkın halde ne yapacağını bilemez durumdadır. Fiyatların böylesine artmasında elektrik ve akaryakıta sürekli yapılan zamlar etkendir. Hükümet, piyasanın durulması için elektriğe ve akaryakıta yapılan zamları derhal geri çekmelidir. Devletten, üç kuruşa elektrik alıp, 100 kuruşa vatandaşa satan dağıtım şirketleri de acilen kamulaştırılmalıdır. Kurulu düzeni alıp, doğru dürüst yatırım yapmayan firmaları halk beslemek zorunda değildir. Yaprak kımıldasa elektriklerin kesildiği ilçemizde bu yapılanlar halkımıza reva değildir. Firmalar, derhal kamulaştırılmalı ve halkın malı yapılmalıdır."
Ege Akersoy'a 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasından beraat30 izlenme
ABD’de yakalanan Eylem Tok ve oğlunu neyin ele verdiği ortaya çıktı81 izlenme
Katar savaş uçakları ve askerleri Türkiye'ye geliyor!54 izlenme
AKP'nin kalesinde isyan çıktı! Samsun'da köylüler AKP'li belediye binasını taş yağmuruna tuttu, ortalık savaş alanına döndü, cam çerçeve kalmadı!39 izlenme
Tank Palet yetmedi! Ethem Sancak'ın BMC'sine bir kıyak daha!237 izlenme
Turgut Altınok: AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.31 izlenme
Bilal Erdoğan’ın festivali için alınan milyonlarca liralık malzemeler buhar oldu!90 izlenme
TRT’nin adaleti! Cumhur İttifakı'na 36 saat Millet İttifakı'na 12 dakika!225 izlenme