Bakanlığın, “2018 Yılı Faaliyet Raporu”na göre, 2018 yılında sosyal yardımlar için bütçeden ayrılan 43 milyar TL, payın, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) içindeki oranı yüzde 1,15 oldu. Türkiye ekonomisinin son yıllarda içinde bulunduğu darboğaz, yardımların tutarı ve yardım alan hane sayısında da artışa yol açtı. Buna göre, 2017 yılında 36 milyar TL olan toplam sosyal yardım harcaması tutarı, 2018 yılında 43 milyar TL’ye yükseldi.
2017 yılında 3 milyon 201 bin 253 hane sosyal yardımlardan faydalanırken bu sayı 2018’de 3 milyon 494 bin 932’ye çıktı. Geçici yardımlardan faydalanan hane sayısı 254 bin 835 artış gösterdi. Düzenli yardımlara aktarılan kaynağın tüm yardımlara oranının yüzde 86 olduğu belirtildi. Bakanlık, para yardımının tüm yardım türleri içindeki oranının ise yüzde 86 olduğunu duyurdu.
İşsiz ve çalışmayan yurttaşların kabusu olan Genel Sağlık Sigortası prim borcunu ödeyemeyen kişi sayısındaki artış da Bakanlığın verileriyle ortaya konuldu. 2017 yılında GSS borcunu ödeyemediği için sağlık hizmetlerinden yararlanamayan 6 milyon 732 bin 639 kişinin borcu Bakanlık tarafından ödenirken bu sayı 2018’de 6 milyon 945 bin 909 olarak gerçekleşti.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na 2018’de toplam 350 milyon TL kaynak ayrıldı. Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan yurttaşların evlerinin bakım onarımı için bütçeden 39 milyon TL kaynak ayrıldı.
Öz ailesinin yanında bakımı sağlanamadığı ve evlat edindirilemediği için koruyucu aile hizmetinden yararlanan çocuk sayısı da arttı. 2017 yılında bin 158 çocuğun koruyucu aile hizmetinden faydalandığını açıklayan Bakanlık, 2018 yılında bu kapsamdaki çocuk sayısının bin 521’ yükseldiğini kaydetti.
https://www.birgun.net/haberdetay/milyonlarcayurttasyardimamuhtac.html
Kişisel sağlık bilgilerimiz yabancı ellere mi geçti?48 izlenme
Gazze'de kıtlık kapıda: Ot yiyip, kirli su içiyorlar28 izlenme
Suriyeliler, Gaziantep’te bir gencin boğazını kesti!947 izlenme
Teğmenlere utandıran sorular: "Bayan Harbiyeliler nasıl ibadet ediyorlar?"33 izlenme
Prof. Dr. Türkan Saylan'ın adı verilen sokağa tabela asıldı19 izlenme
Tekel bayileri kepenk kapatıyor388 izlenme
Telefon faturalarına büyük fren! BTK son noktayı koydu: O zamlar tarih oluyor15 izlenme
Saadet Partisi kongresinde AKP protesto edilince AKP'liler salondan ayrıldılar27 izlenme
AKP'nin yeni Diyanet İşleri Başkanı da Cumhuriyet düşmanı çıktı !
Türkiye suçlular için cennet! Interpol'de parmak izi kaydı bulunan çete üyesi, Yerlikaya döneminde vatandaş yapılmış
AKP'de yeni gündem emeklilere 29 Ekim'de ikramiye: Ayrıntılar netleşiyor, 'zaman kazandırır'
Derneklere ‘kayyum ve kapatmanın’ önü mü açılıyor?