Elazığ Sivrice'de dün 20.55'de Richter ölçeğine göre 6,8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem başta Malatya olmak üzere bölgenin tamamında hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Elazığ'da 18, Malatya'da dört toplam 22 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastaneye başvuranların sayısını ise 1030 olarak açıkladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Elazığ’da depremle ilgili son bilgileri paylaştı. Bakan Soylu, ölü sayısının 22’ye yükseldiğini açıkladı. Deprem sonrası 39 kişinin enkaz altında kaldığını açıklayan Soylu, 22 kişinin hâlâ kurtarılmayı beklediğini duyurdu.

Depremin ardından Elazığ’da 61 kişi enkaz altında kaldı. Dünden bu yana 39 kişi enkazdan çıkarıldı. 22 kişi hâlâ enkaz altında. Foto: İHA
Deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya’da birçok bina yıkıldı. Malatya’da enkaz altında kalan kimsenin olmadığı bilgisi verilirken, depremin merkez üssü Elazığ’da 61 kişi yıkılan binaların altında kaldı. Sabah saatlerinde Elazığ’ın iki mahallesinde iki aile ile iletişime geçildi.

Çelik ailesinin bir ferdi enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Foto İHA
Mustafapaşa mahallesindeki dört katlı Kalay apartmanın enkazı altında kalan Cengiz Çelik kurtarma çalışmalarını sürdüren AFAD ekipleri ile telefonla iletişime geçerek, oğulları Muhammet Faruk Çelik, Zeki Ahmet Çelik ve eşi Azize Çelik ile birlikte enkaz altında kaldıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getirdi. Cengiz Çelik’in telefonla yaptığı tarif üzerine aileye ulaşan ekipler ailenin oğullarından birini enkazdan çıkardı.
Kalay apartmanının enkazından sabah saatlerinden bu yana 5 kadın sağ olarak çıkarıldı. Ekipler ilk olarak Gülsüm İnce’ye ulaştı. İnce, saat 07.30 sularında enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Saat 09.35 civarında ise bu kez ekipler Hatun Yamış’a ulaştı. Enkazdan sedye üzerinde çıkarılıp ambulansa bindirilen Yamış’ın hareket ettiği görüldü.
Saat 10.40 civarında ise adı öğrenilemeyen bir kadın daha enkazdan kurtarıldı. Ambulansa bindirilen kadının sedye üzerinde el salladığı görüldü. Saat 11.00 sularında ise iki kadın daha enkazdan peş peşe sağ olarak çıkarıldı.

Sabah saat 07.30 sularından enkazdan sağ olarak çıkarılan Gülsü İnce Foto: DHA
Elazığ Maden’e bağlı Gezin’de yıkılan Mavi Göl apartmanının enkazda ise 3 kişilik Dişli ailesi ile sesli iletişim kuruldu. Çalışmalarını hassas cihazlarla sürdüren ekipler, dinlemenin ardından bir kişinin daha sesini duydu.
Çalışmaları bu noktada yoğunlaştıran ekipler, birinci katta moloz yığını haline dönüşen enkazda kuyu açarak yaptıkları titiz çalışmanın ardından, Meriç Dişli’ye ulaşıldı. Depremden 11 saat 15 dakika sonra 08.10’da çıkarılan yaralı olarak çıkarılan depremzede, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Mavi Göl apartmanın enkazından çıkarılan Dişli ailesi. 12 Yaşındaki Miraç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken 6 aylık hamile annesi ve babasının tedavisi sürüyor. Foto: Sözcü
Baba Meriç Dişli’nin çıkarılmasından 1 saat sonra ise ekipler bu kez 6 aylık hamile anne Pınar ve 12 yaşındaki çocukları Miraç Dişli’ye ulaşmayı başardı. Enkazdan sağ olarak çıkarılan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Ancak 12 yaşındaki Miraç tüm müdahalelere rağmen hastanede yaşamını yitirdi.

Elazığ’da merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi’nde deprem nedeniyle çöken 4 katlı binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Foto: DHA
Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan Dilek Apartmanı’nın enkazında arama yapan ekipler 8 kişinin cansız bedenine ulaştı, 20 kişiyi ise sağ kurtardı. Ekipler, enkaz altında oldukları belirlenen 9 kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gece 01.00’de Kalay apartmanının enkazından biri kadın üç kişi sağ olarak çıkarıldı. Foto: DHA
Gece saat 01.00 sıralarında ise Mustafapaşa Mahallesi Kalay Apartmanı enkazında yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde biri kadın 3 kişi sağ olarak çıkarıldı. Bu gelişme enkazdan canlı çıkabileceği umutlarını artırdı.
Ünlü isimler ifadeye çağrılmıştı: CHP Gezi soruşturması için harekete geçti18 izlenme
CHP ve İYİ Parti önerdi: Sinan Ateş isminin verilmesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi39 izlenme
HÜDA PAR milletvekili, Cumhuriyet'in ilanı için 'darbe' dedi!30 izlenme
75 yaşındaki kadın her şeyi itiraf etti! Önce kocasını sonra kızını öldürerek onları birer birer gömmüş.32 izlenme
Süleyman Soylu bunun da izini sürecek mi? AKP'li meclis üyesinden montaj, İmamoğlu'na hakaret, nefret söylemi!115 izlenme
CHP Gençlik Kolları'ndan çok konuşulacak bomba video! ‘Dolar 10 TL, Hayaldi Gerçek Oldu’47 izlenme
‘Özgür ülkelerde oy verip Türkiye’dekileri ‘tiran Erdoğan’ın eline bıraktılar’304 izlenme
Halveti Uşşaki tarikatı dernek ve dergahlarla Türkiye'yi kuşatmış! İşte Halveti Uşşaki tarikatının bilinmeyen yüzü...276 izlenme
Feyzioğlu’ndan baroların yürüyüşüne ilginç yorum!
MHP'liler Afrin'e destek vermek isteyince ortaya çıktı: Hepsi vergi borçlusu...
Diyarbakır’da deprem anında 'yardım edin' çığlıkları ve binanın çökme anı görüntülendi!
CHP'li vekil son 5 yıldaki Şehit sayısını sordu, soru önergesine şoke eden cevap geldi !