Türkiye depremin sonuçlarıyla mücadele ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakanlık makamı ve korumaları için araç kiraladı. 15 ay kullanılacak araçlar için 16 milyon 302 bin 252 lira ödendi. Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) yayınlanan bilgiye göre sözleşmesi 2 Ocak'ta imzalanan ihalenin sonuç ilanı ise depremden yalnızca iki gün sonra 8 Şubat 2023'te yayınlandı.
EN AZ 2021 MODEL
İhaleye tek firma geçerli teklif sundu, PTT Anadolum Lojistik Şirketi ile 16 milyon 302 bin 252 liralık sözleşme imzalandı. Deprem nedeniyle birçok kamu kurumu ivedi ve zorunlu olmayan ihalelerini iptal etmiş, deprem bölgesindeki çalışmalara yoğunlaşmıştı. Kiralanan 23 araç arasında yabancı menşeli lüks makam aracı ve 5 yabancı menşeli koruma aracı da yer aldı. Yabancı menşeli makam aracının, siyah renkli, 2021 model veya üstü, silindir hacmi en az 2900 cc ve motor gücü en az 240 kw olması istendi. Araçta cam filmi var ve 24 saat hizmet verecek. Yabancı menşeli koruma araçlarının özellikleri de şöyle: En az 2020 model, silindir hacmi en az 1968 cc, siyah renkli, motor gücü 176 kw'dan yüksek.
Sözcü
Zam yüzyılı sürüyor: Motorine dev zam88 izlenme
Koltuk sevdasından sonra oda sevdası: AKP'li vekiller mecliste birbirlerine girdi32 izlenme
'Yeliz' lakaplı AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı'dan tepki çeken paylaşım! "Laiklik masaya yatırılmalı"112 izlenme
Haluk Levent yeni yıla Hatay'da depremzedelerle girdi32 izlenme
İfadesi ortaya çıktı: Narin Güran'ın amcası tutuklandı!112 izlenme
Velileri okul açılacak korkusu sardı!38 izlenme
İmam ve müezzinlere piyango vurdu: Yüzde 100 zam!41 izlenme
Maske satışında tavan fiyat belirlendi!221 izlenme
Diyanet 'bağımız kalmadı' demişti, Ali Erbaş'ın Atatürk düşmanı Mustafa Demirkan sevdası devam ediyor!
Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nı neden alıyor? İşte 7 maddede 'simit' olayının perde arkası..
İmam camide Suriyeli kadınla basıldı!
Murat Çalık'ın annesi Gülseren Çalık gözyaşları içinde güçlükle seslendi: "Oğlumu kaybetmek istemiyorum. Yeniden o zor tahlillerin yapılmasını istemiyorum"