İstanbul Unİş Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak şekilde 100 gram simit, çatal, açma ve keke zam geldiğini ve 3,5 TL'den satılacağını duyurdu.
Simitte zam şampiyonu olan İstanbul'da artış gerekçesi ise artan maliyetler olarak gösterildi. Bilindiği üzere, simit pandemi sürecinde 2,5 TL'den satılmış ve zam yapılmamıştı.
MALİYETLERDE YÜZDE 300’E VARAN ARTIŞ OLDU
Konu ile ilgili konuşan İstanbul Unİş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, “Maliyetlerimizde yüzde 300'lere varan artışlar meydana geldi. Yaklaşık iki yıldır simiti 2,5 TL'den satıyorduk. 10 kilo margarini 125 liraya alırken şu an 300 liraya alıyoruz. Böreklik yağ 220250 lira bandındayken şu an 675 liraya kadar yükseldi. Doları bahane ettikçe gıda fiyatları artıyor. Stokçuluk var, istismar var neye uğradığımızı şaşırdık” dedi.

Şaban Özdemir
ZAMLAR DURMUYOR, ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI
3,5 TL simit fiyatının dahi maliyetlerini kurtarmadığını anlatan Özdemir, “Bu tarife çıkıp yürürlüğe girene kadarki süreçte 5 kez zam geldi. Un 440 lira, susam 35 lira oldu. Böyle giderse yakın zamanda simit 5 liradan satılabilir. Zamlar hiç durmuyor. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Devletin gıda fiyatlarına acilen müdahalesi şart. Bu maliyet artışı devam ederse, pideciler, börekçiler, simitçiler 35 aya kalmaz kepenklerini indirir” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/istanbulsimitte35tlilezamsampiyonuoldu5tlyigorebilir6799081/
İhracatçıdan ‘dolar makası’ tepkisi: "Kapalıçarşı’ya gidiyoruz"29 izlenme
Ankara'da Covid-19'a yakalanan sağlık çalışanlarının sayısı 452'ye yükseldi!40 izlenme
Müthiş iddia: "Engin karısı Dilan Polat'ı dövüyordu"30 izlenme
Ali Kıdık büyük skandalı ortaya çıkardı! "Doğalgazı kesen İran’ın uçaklarından alınması gereken para alınamıyor"47 izlenme
Havalimanlarında otopark ücretine yüzde 148 zam!33 izlenme
'Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın' bildirisi dağıtan TKP'liler gözaltına alındı!54 izlenme
Bahçeli arazi hibe ettiği cemevinin açılışına katılmadı8 izlenme
Esnafa haksız ceza yağıyor! Maliye'de 'Süleymancı' yapılanması iddiası!63 izlenme
Bakara-makaracı Bağış, Google'a sormayınca Kandil'i de Kandilli yaptı!
Yeni Bakan Nureddin Nebati: "Kuvvetli cv, çift maaaş, Gülen'le fotoğraf, daha neler neler...!"
Canan Kaftancıoğlu'na destek tweeti atan eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un rütbeleri söküldü!
Borçlarını ödeyemeyen AKP'li belediye camileri gözden çıkardı