CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Antalya'da bir kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazası soruşturması kapsamında teleferiğin bağlı olduğu ANET’in eski genel müdürü Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasıyla ilgili Antalya Adliyesi önünde konuştu.
"Hayatımda böyle bir karar görmedim. YSK’nın belirlemiş olduğu seçim takvimini yani 1 Aralık’ı kabul etmeyen ona göre seçilmiş bir belediye başkanını '18 Aralık’ta istifa ettin' deyip tutuklayan bir mahkeme var burada" ifadesini kullanan Başarır, tutuklama kararını eleştirdi.
ÇORLU TREN FACİASINI İŞARET ETTİ
Başarır, şunları söyledi:
Ben kendisine sesleniyorum, yapmayın. Bu ülkeye, bu ilçeye, bu belediye başkanına, bu güzel insanlara bu kötülüğü yapmayın. Sizin bu ülkedeki birinci göreviniz adaleti sağlamak, adalet dağıtmak. Bizim kendimizi güvende hissettirmek ama görüyorum ki hiç güvende değiliz. Binlerce insanın yüzde 50 oyuyla 30 yıl sonra kazanılmış Kepez ve gerçekten sorumluluğu olmayan, denetim görevini yapmış ve istifa ettikten sonra 3 kere denetlenmiş bir tesis için belediye başkanı tutuklanıyor.
Çorlu’da gerçek suçlular var burada suçsuz insanı tutukladınız. Çorlu’da gerçek suçlular 11 duruşma sonra tutuklanabildi. Burada suçsuz, günahsız bir belediye başkanını tutukladınız. Gelin tahliye kararı verin, siz çünkü Mesut Kocagöz’ü tutuklamadınız Kepez’in iradesini tutukladınız. Buna izin vermeyeceğiz biz bu adliyedeyiz.
Sözcü
Bir bu eksikti! Nurettin Yıldız açıkladı! İşte şehvet uyandırıcı yiyecekler!1480 izlenme
Bakanlık’tan harem selamlık kamp ‘ödülü’67 izlenme
Şişli'de çöp konteynerinde bulunan Özbek kadının korkunç cinayetini işleyenlerin yakalandığı anlar!21 izlenme
AKP'li belediyeden 'her şey çok güzel olacak' dediği için sürülen İleri'den suç duyurusu80 izlenme
Güllü dosyasında seyir değişti! Kızı Tuğyan'ın tüyler ürperten ses kaydı ortaya çıktı!12 izlenme
ABD’den S-400 ve F-35 pazarlığı176 izlenme
İsimsiz not, Gülsitan Doku dosyasına girdi16 izlenme
Elektrik çevrim santrallerinde şalterler inmeye başladı!96 izlenme