TBMM Adalet Komisyonu'nda "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi" görüşmeleri sırasında, İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş ile MHP Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül arasında sert bir tartışma yaşandı. Türkeş Taş'ın konuşmasında kullandığı ifadeler, tansiyonun yükselmesine neden oldu.
Türkeş Taş, kanun teklifinin komisyondaki görüşmelerinin yalnızca bir güne sığdırılmak istenmesini eleştirerek, "Neden bu kanunun bir günde bitmek zorunda olduğunu anlamıyorum. Niye bu kanunun komisyondaki görüşmeleri sadece bir güne sığmak zorunda? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü kanun yapmak ciddi bir iştir, ciddi bir meseledir. Üzerinde kafa yorulması gereken, bizim düşünmemiz gereken bir meseledir" dedi.
Babası ve eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in siyasi mirasının kullanılmasını eleştiren Türkeş Taş, "Ayrıca babam Başbuğ Alparslan Türkeş'in istismarını reddediyorum. Hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1969 yılından bugüne kadar istikrarlı biçimde aynı siyaseti yaptığını söyleyemez. 1997'de Türkeş'in yaptığı siyaset bitmiştir. Yeni gelen liderine saygımız vardır. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır; biz onun yoğurt yiyişine bir şey diyemeyiz. Ama Türkeş'in yoğurt yiyişiyle bugünkü siyaseti aynı kefeye koyamazsınız. Kendi yaptıklarınızı da Türkeş'i kullanarak aklayamazsınız" dedi.
Türkeş Taş'ın, "Kendi yaptıkları pislikleri de Türkeş'i kendine çamaşır suyu yaparak aklayamaz" sözleri üzerine MHP Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, "Sen ağzını topla, pislik sensin. MHP Lideri'nin yaptıklarına pislik diyemezsin" diyerek sert tepki gösterdi. Türkeş Taş ise, "Ben Genel Başkan'a pislik falan demedim" diye cevap verdi.
Tartışmanın büyümesi üzerine Bülbül, "Seni bu dünyada kimse tehdit etmesin diye biz mücadele veriyoruz" diyerek masaya yumruk attı. Bunun üzerine İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, "Sen ne yapıyorsun?" diyerek tepki gösterdi. Dalgın'ın sözleri üzerine ayağa kalkan Bülbül, Dalgın'ın üzerine yürüdü. İYİ Partili ve MHP'li milletvekilleri araya girerek arbeyi engelledi ve Bülbül komisyon salonundan çıkarıldı. Komisyon Başkanı Cüneyt Yüksel, tansiyonun yükselmesi üzerine komisyona kısa süreliğine ara verdi.
Türkeş Taş, Meclis çatısı altında Cumhurbaşkanı ile terör hükümlüsü
Abdullah Öcalan'a "Sayın" denilerek hitap edilmesini eleştirerek, "Yine
bu komisyonda, Meclis'in çatısı altında Cumhurbaşkanı ile bebek katili
İmralı canisine, terör hükümlüsü birine 'Sayın' denilerek eşitlenmesini
hem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olarak hem de yüce Türk
milletinin bir vatandaşı olarak kesinlikle reddediyorum"
ifadelerini kullandı. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi
görüşülürken Türk askerine yönelik kullanılan ifadeleri hatırlatarak, "Türk askerine 'ırz düşmanı' denildi. Benim dışımda kimse tepki göstermedi. Bu zihniyeti kesinlikle reddediyorum" dedi.
Türkeş Taş, terörün maliyeti üzerinden yapılan değerlendirmeleri eleştirerek, "Ne maliyetinden bahsediyoruz biz? Utanmıyor musunuz? 25 yıldır o teröre harcadığınız parayı artık övünerek anlatıyorsunuz. PKK'yla mücadele edilmeseydi, bu vatan bölünseydi, bu bayrak inseydi onun maliyeti ne olacaktı? Bu toprakların maliyeti kaç lira Sayın Başkan? Şehitlerin maliyeti kaç lira Sayın Başkan?" diye sordu.
Kritik toplantı sonrası Altılı Masa’dan ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklaması
Şeyh Said'i 'minnetle' anan AKP MKYK üyesi mahkemelik oluyor
Et ve Süt Kurumu’nu batırdılar: 1,4 milyar lira zarar!
Esenyurt'taki tekel bayi saldırısında 3 tutuklama
'Okul birincisi’ skandalına yargı freni
'Süleyman Soylu'nun oğlu para aldı' iddiasıyla gündeme gelen 'Bataklık' dosyası itirafları...
Mansur Yavaş harekete geçti, itiraz dilekçesini sundu
İcra ve iflas dosyaları sayısında rekor! Ekonomik krizin acı tablosu bakanlık verilerine yansıdı: Marmara başı çekiyor
'O mu kurtardı ülkeyi' diyenlere !
Ve Katarlılar da gidiyor
Emekli polis müdürlerinden teğmenlere destek: "Mustafa Kemal'in askerleriyiz"
Türkşeker, şeker satışını durdurdu! Marketlere 'Raf Fiyat Garantili' şeker satılacak
AKP'liler birbirlerine tehdit yağdırdı: "Seni çivi gibi çakarım"
Her çıkan rapor midemizi daha fazla bulandırıyor: Tulum peynirinden çıkanlar pes dedirtti