20 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile Naci Ağbal’ın yerine Şahap Kavcıoğlu’nun başkan olarak atandığı Merkez Bankası’nda (TCBM) Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine yeni bir isim getirildi.
Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, PPK Üyeliğine getirilen ismin Banka Meclisi Üyelerinden Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu olduğu belirtildi.
TCMB’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’nun 22/A maddesi uyarınca, Banka Meclisi Üyelerinden Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmak üzere seçilmiştir. Sayın Hobikoğlu, 15 Nisan 2021 Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu Toplantısına katılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”
Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, MHP eski Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı olarak biliniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2000 yılında evlenen Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu’nun nikah şahitliğini de yapmıştı.
‘KİŞİYE ÖZEL’ OLARAK YORUMLANAN KARARNAME İLE ATANMIŞTI
Resmi Gazete’de 18 Mayıs 2020’de yayımlanan kararnameyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi’ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlanmıştı. Bu düzenlemeden bir gün sonra, eski MHP Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Banka Meclisi üyeliğine seçilmişti.
ELİF HAYKIR HOBİKOĞLU KİMDİR?
Hobikoğlu hakkında TCMB’nin internet sitesinde şu bilgiler yer aldı:
“1977 yılında Ankara'da doğan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2003 yılında yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümü, İktisat Bilim Dalından Doktora derecesi aldı. 2014 yılında Makro İktisat Alanında Doçent unvanını aldı ve aynı alanda 2019 yılında profesör olarak atandı.
Makro iktisat, para politikaları, davranışsal finans, büyüme ve kalkınma alanlarında çok sayıda kitap ve akademik çalışmaları bulunmaktadır.
Evli ve üç çocuk annesidir.
Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Teknoloji ve Sanayi İktisadı Anabilim Dalında görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapmaktadır.”
https://www.birgun.net/haber/mhplieskivekilinkizimerkezbankasippkuyeligineatandi340536
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 71,60, ENAG göre ise yıllık enflasyon yüzde 113,08 oldu32 izlenme
Merkez Bankası'nın 159 ton altını da mı kayıp?99 izlenme
Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletimizin Dediği Olacak"28 izlenme
Atamaları Erdoğan yapmıyor mu? Listeleri başkası mı hazırlıyor?43 izlenme
İran'da kaos büyüyor ! Hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi !291 izlenme
AKP yasakları hiçe saydı, Erdoğan'a yurttaş tarafından dava açıldı!118 izlenme
Google aramalarında İnce, Erdoğan’ı geçti!338 izlenme
Anketlerdeki doğruluk araştırmacı olarak bilinen Bekir Ağırdır'n dikkat çeken bir yorum geldi: 6'lı masa HDP ile barışırsa oyları 55-60'a kadar çıkarabilir.40 izlenme
'Kıyak' turizmi: Ömrü biten otellere 50 yıl daha verilmiş
Boğaziçi'ndeki "Nureddin Yıldız" protestosu davası başladı: 15 öğrenci hakim karşısına çıktı
Geniş tanımlı işsizlik Cumhuriyet tarihin zirvesinde! Hem de TÜİK verisi
AKP’li vekilden akıllara zarar açıklama! 'Ev ve araba sahibi olmak artık hiç zor değil'