Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan yangında 36'sı çocuk 78 yaşamını yitirdi.
Kartalkaya Faciası'nın üçüncü duruşması da bugün başladı.
Yangına ilişkin 20’si tutuklu 32 sanığın yargılandığı duruşma, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda özel olarak kurulan salonda sürüyor.
Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, mağdurlar, hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı.
Mahkeme heyeti, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınan duruşmanın üçüncü gününde sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarını dinledi.
İlk iki günde 20 müşteki ve 18 sanık mütalaaya ilişkin savunma yapmıştı.
Grand Kartal A.Ş.’ye bağlı Gazelle Otel’in tutuklu muhasebe müdürü Kadir Özdemir, muhasebe personeli Mehmet Salun ve yardımcısı Cemal Özer, önceki beyanlarını tekrarladı. Özdemir’in avukatı Serbülent Baykan de hiç kimsenin beklemediği belki Türk mahkemelerinde eşi benzeri görülmemiş bir açıklama yaptı.
Baykan, rica üzerine avukatlık yaptığını müvekkilinin de açıkça 'gerizekalı' olduğunu söyledi.
Baykan şunları dile getirdi:
Tutuklu sanık İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ise kendisine kanunen verilmemiş bir görevin müfettişler tarafından dayatıldığını savundu. Köstereli, “Soruşturma izni verildiği gün tarafımıza tebliğ edilmeden gözaltına alınıp tutuklandım” dedi.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ilk celse sonrası sunduğu mütalaada, otel sahibi Halit Ergül, şirket genel müdürü Emir Aras, Gazelle Otel genel müdürü Ahmet Demir ve muhasebe müdürü Kadir Özdemir hakkında 78 kez “olası kastla öldürme” suçundan 1950’şer yıl, diğer suçlarla birlikte toplamda 1950 yıl ile 178 yıl 582 aya kadar hapis cezası talep edildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun için 1950’şer yıl ile 176 yıl 570’er aya kadar, itfaiye eri İrfan Acar içinse 1950 yıl ile 172 yıl 546 aya kadar ceza istendi.
Şirket yöneticileri, otel teknik personelleri, mutfak görevlileri, iş güvenliği uzmanları, resepsiyonist, LPG tesisatı bakımcıları, enerji firması ve sertifikasyon şirketi çalışanları hakkında da “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla 22 yıl 6’şar aya kadar hapis talep edildi. İl Özel İdaresi yöneticileri hakkında ise 2 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor. Mutfak personeli Enver Öztürk’ün ise beraati talep edildi.
halktv.com.tr
Kaynak:AA, DHA
Afrin Şehidi Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın muhteşem Atatürk konuşması !12141 izlenme
Şeytan taşlarken kendinden geçince şemsiye ile ateş etmeye çalıştı30 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan seçim güvenliği çağrısı '14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde her bir oy çok değerli. Herkesi buraya katılmaya davet ediyorum'39 izlenme
Cemal Enginyurt çıldırdı ‘O parti kapatılsın’ diyerek verdi veriştirdi!22 izlenme
Elektrik Dağıtım şirketi İzmir'i ilk kez yakmıyormuş! İşte geçen yıl Çeşme'de aynı noktada çekilen bir video88 izlenme
Erdoğan’a şok! İzinsiz afişleri toplatıldı!352 izlenme
EYT bekleyenlerin korkulu rüyasıydı: Milyonları sevindiren düzenleme106 izlenme
Bir başkadır benim memleketim 'Cadde benim' diyerek yolu kapattı !283 izlenme