Gazeteci Fatih Ergin, gece saatlerinde kişisel hesabından yaptığı bir paylaşımla gözaltına alındığını duyurdu. Ergin'in neden gözaltına alındığı henüz bilinmiyor.

Fatih Ergin'in gözaltına alınma gerekçesine ilişkin henüz resmî bir açıklama yapılmasa da sosyal medyada Ergin'in bugün Yalova'da polis ve IŞİD teröristleri arasında saatlerce süren, 3 polisin şehit olduğu çatışmaya ilişkin yaptığı paylaşımlar sebebiyle olabileceği değerlendiriliyor.
Ergin'in bu konuda yaptığı bazı haberlere erişim engeli de getirilmişti.
Ergin'in söz konusu paylaşımlarından bazıları şöyle:

"Yıllardır Türkiye'deki IŞİD yapılanmasını anlatıyorum. Haberlerime, hesabıma erişim engeli geliyor! Sonuç: Yalova'da 3 polis şehit! Türkiye'de Mektebi Furkan, Yalova'da ise Ahlak ve Sünnet Dergisi adıyla yapılanan, taban oluşturan IŞİD için Türkiye çoktan güvenli bölge oldu!."

"Yalova'da IŞİD ile yaşanan çatışmada şehit olan polislerimizden Turgut Külünk, emekliliği gelmesine rağmen yüksek lisans yapan kızı için emekliliğini ertelemiş. Kaymakam olma hedefi bulunan kızını görev sahibi yaptıktan sonra emekli olacağını söylemiş. Işıklarda uyusun.."
1.6 milyon kişi daha borca battı19 izlenme
Koronavirüs ile mücadelede bir doktor daha yaşamını yitirdi...52 izlenme
Faiz sınırı kalkınca kur korumaya hücum38 izlenme
Devlet okullarının içler acısı hali: Okul müdürü ve veliler temizlik yapıyor33 izlenme
İsmailağa Cemaati’nden İsrail ile ticarete yeşil ışık!37 izlenme
Pençe Kilit operasyonunda şehit sayısı 9’a yükseldi, 4 askerimiz yaralı39 izlenme
İngiliz ajans duyurdu: S-400’lere corona ertelemesi!73 izlenme
'Mustafa Kemal askerleriyiz' dedikleri için soruşturma açılan teğmenlerin ifadelerinin tam metni76 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından AKP'den 'kayıp silahlar' hakkında ilk açıklama
Sandık Gücü’nün hedefi 1 milyon müşahit diyen Çelebi: Seçim günü her türlü senaryoya hazırlıklıyız
Bolu'daki yangın faciasında araba sevdası! 10 dakikada herkesin çıkması mümkünken patronların araçları kurtarılmış
Suriyeli milis konuştu: Hepimizin İstanbul'da veya Gaziantep'te evi var!