Gazeteci Fatih Ergin, gece saatlerinde kişisel hesabından yaptığı bir paylaşımla gözaltına alındığını duyurdu. Ergin'in neden gözaltına alındığı henüz bilinmiyor.

Fatih Ergin'in gözaltına alınma gerekçesine ilişkin henüz resmî bir açıklama yapılmasa da sosyal medyada Ergin'in bugün Yalova'da polis ve IŞİD teröristleri arasında saatlerce süren, 3 polisin şehit olduğu çatışmaya ilişkin yaptığı paylaşımlar sebebiyle olabileceği değerlendiriliyor.
Ergin'in bu konuda yaptığı bazı haberlere erişim engeli de getirilmişti.
Ergin'in söz konusu paylaşımlarından bazıları şöyle:

"Yıllardır Türkiye'deki IŞİD yapılanmasını anlatıyorum. Haberlerime, hesabıma erişim engeli geliyor! Sonuç: Yalova'da 3 polis şehit! Türkiye'de Mektebi Furkan, Yalova'da ise Ahlak ve Sünnet Dergisi adıyla yapılanan, taban oluşturan IŞİD için Türkiye çoktan güvenli bölge oldu!."

"Yalova'da IŞİD ile yaşanan çatışmada şehit olan polislerimizden Turgut Külünk, emekliliği gelmesine rağmen yüksek lisans yapan kızı için emekliliğini ertelemiş. Kaymakam olma hedefi bulunan kızını görev sahibi yaptıktan sonra emekli olacağını söylemiş. Işıklarda uyusun.."
Karşınızda Atatürk’ün şampiyon kızları Eczacıbaşı295 izlenme
Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Uzatma al onu ordan133 izlenme
Siyasette Şubat soğuğu: AKP psikolojik sınırın altında22 izlenme
EYT'lilere 4 ödeme müjdesi!55 izlenme
Gerici Hüseyin Çevik bu kez de 'karma eğitim'i hedef aldı: "Kimin eli kimin cebinde belli olmayacak"58 izlenme
Kamu bankaları bitti, sıra iştiraklerde! Kredi Garanti Fonu'nun yönetiminde iki AKP Genel Başkan Yardımcısı yer alıyor!89 izlenme
Kadir Topbaş yardım toplarken sorun yok, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yapınca yasak!161 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken 'Murat Çalık' çıkışı! O yorumlara isyan etti: "Bunun ahireti de var"32 izlenme
Deprem felaketi fayda etmedi: Fırsatçılar iş başında!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Göreceksiniz hep birlikte onları Türkiye'nin tarihinden silip evlerine yollayacağız"
Gabonlu Dina’nın avukatından savcıya yalanlama: "O ifade raporda yok"
AKP'nin tehlikeli yeni rant kapısı: Detaylar saklanıyor