Mersin merkez Mezitli Belediyesi'nin açtığı Kent Lokantası her gün yüzlerce yurttaşa ucuz ve sağlıklı öğle yemeği sunuyor. Kent Lokantası'nda öğle yemeği servisinin başlamasından yarım saat önce lokanta önünde kuyruk oluşuyor. Emekli bir vatandaş, “Ekonomi iyi olsa bu kuyruk olur mu" derken, bir başka emekli vatandaş, “Emeklinin refah seviyesinin karşılığı bu" dedi. Yurttaşlar, kent lokantası sayısının artırılmasını istiyor.
Mezitli Belediyesi'nin Kent Lokantası'nda 3 çeşit yemek, meyve, ekmek ve su 60 liraya yurttaşlara sunuluyor. Öğünlerin ucuzluğundan ve Kent Lokantası'nın temizliğinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren yurttaşlar, lokantanın önünde kuyruklar oluşturuyor.
Türkiye’de ekonomik kriz olmadığını iddia edenlerin sadece kendilerinin keyiflerinin yerinde olduğuna işaret eden bir emekli yurttaş, “Halktan hiç haberleri yok. Halkı hiç sormuyorlar ne yer ne içer diye. Onlar hata yapıyor, çevresi de kandırıyor, hep böyleyiz zannediyorlar” dedi.
Kent Lokantasından faydalanan Mersin Üniversitesi öğrencileri, çevredeki işyerlerinde ve kamu kurumlarında çalışan yurttaşlar memnuniyetlerini dile getirirken bir emekli yurttaş, “Kent Lokantası da olmasa Türkiye bitik. Allah belediyeye zeval vermesin” diye konuştu.
Bir yurttaş da Kent Lokantası çevresinde çok sayıda okul olduğunu, kendisinin de çocuğunu okula göndermeden önce Kent Lokantasından sağlıklı yemek yemesini sağladığını ifade etti.
Kent Lokantası önündeki kuyruğu emeklinin refah seviyesinin göstergesi olarak gördüğünü belirtirken bir başka emekli ise, “Ekonomi iyi olmadığından kuyruk var. Ekonomi iyi olsa kuyruk olur mu? Hem ucuz hem ekonomik. Maaşım 21 bin lira, kira 10 bin lira. Oğlum da yardım ediyor” ifadelerini kullandı.
ANKA
DSP’de ‘İmamoğlu’ istifaları sürüyor
Anneler Günü bereketi! Antalya'dan tam 33 ülkeye 70 milyonluk çiçek ihracat ediliyor
AKP kulislerinden emeklilerin zammı sızdı: Son söz Erdoğan'da
‘1924’te genelev olarak kullanılan camiler vardı’ diyen öğretim görevlisi hakkında suç duyurusu!
Devlet, “cami yapacağız” diye Sevda Hanım’ın arazisine el koyup ranta açtı!
Elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza zam!
Türkiye, damat Cuma Doğan ve kayınvalide Güldane Şahin arasındaki 'yasak aşk'ı konuşuyor
Sedat Peker'in iddialarında yer alan isim hakkında Özge Peker'den flaş açıklama
Z kuşağı genç verdiği cevapla tartıştığı AKP'liyi ters köşe yaptı!
Bu kafa çok insan öldürür ! Molla, koronavirüslü hastanın yanına girip dua etti !
TBMM Başkanı AKP'li Mustafa Şentop'tan skandal sözler! 'Erdoğan, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nden de çekilebilir'
Ukrayna'ya yönelik saldırılar devam ediyor! Rusya, seyir füzeleriyle Kiev ve Jitomir'i hedef aldı!
Fırınlarda zamlar durdurulamıyor: Ekrem İmamoğlu'ndan Halk Ekmek fiyatı hakkında açıklama
CNN muhabirinin Taliban'dan önceki ve sonraki yayınları böyle görüntülendi: Çarşafa büründü!