Evliliği kurtuluş olarak gören Suriyeli kadınlardan Safa Elmendil’in hayatı, bir Türk’e ikinci eş olmayı kabul edince kâbusa döndü.
Kumalığı kabul etti
Dernekteki bir görevli ona, 46 yaşındaki Recep Yeter’den bahsetti. İnançlı bir hoca olduğunu aktardı ve evlenmek istediğini söyledi. Evliliği kurtuluş olarak gören Elmendil, kuma olmayı kabul etti ve Yeter ile yaşamaya başladı. Genç kadın, sonrasında yaşadığı kâbusu Milliyet’e şöyle anlattı: “Evlenme isteğini çocuklarımın geleceği için kabul ettim. Onların bir evi olsun istedim. Çünkü gidecek bir yerim yoktu. Daha sonra Recep beni ve çocuklarımı, eşinin kaldığı eve değil, Esenyurt’ta kiraladığı başka bir eve götürdü. 10 yaşındaki kızımı da yatılı Kuran kursuna yazdırdı. Kendisi de 10 günde bir eve geliyordu. Birlikte olduğumuz sürede de (10 ay) bana 3 defa şiddet uyguladı. Çok kötü dövdü. 2 defa zorla kürtaj yaptırdı. Gidecek yerim olmadığı için yaptıklarına katlandım. Benimle evlendikten sonra da, 3’üncü eş olarak Reyhanlı’dan getirdiği, 24 yaşında bekar bir Suriyeli kızla evlendi. 2 ay önce de hamile olduğumu öğrendim. Şu an 2.5 aylık hamileyim. Hamile kaldıktan sonra bu adam, beni evden gönderdi. ‘Çocuk benden değil’ diyor. Beni boşadı. İki çocuğumla ortada kaldım.”
‘Erkekler Safa’yı rahatsız ediyordu’
Safa ile Recep Yeter’i tanıştıran H. T., “Suriyelilere yardım eden bir kuruluş Safa’nın İstanbul’daki evinin kirasını ödüyordu. Safa, bu evde erkekler tarafından rahatsız ediliyordu. Recep Yeter bir Suriyeliyle evlenmek istiyordu. Ben de Safa ile tanışırdım, ikinci gün de evlendiler” dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1087598/_inancli_bir_hoca__diye_evlendi_k_busu_yasadi.html
1 liranın maliyeti 3 lirayı geçti23 izlenme
RTÜK'ten İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili yayın yasağı60 izlenme
ABD Kongresi Gerçekleşti. "İbret Verici bir Durum"35 izlenme
KONDA'nın anketinde çarpıcı sonuçlar: Türkler de Kürtler de inanmıyor!13 izlenme
TZOB’dan deprem bölgesi uyarısı: "Gıda fiyatlarını artırır"35 izlenme
Danıştay SİT alanlarında kamu binası yapılabilmesinin önünü açan kararı iptal etti!56 izlenme
Şırnak’tan acı haber! 2 asker şehit oldu55 izlenme
Soygunu abarttılar: Dozerle ATM’yi söktüler!174 izlenme