Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, örgütüne yönelik operasyon düzenlenip evinin basılmasının ardından, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere iktidarı hedef alan videolar yayınlamaya başlamıştı.
Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesi talep edildi.
Siber haklar aktivisti ve bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz'in Twitter hesabından aktardığına göre; ilgili platformların Türkiye'de temsilcilikleri olmasına rağmen karar henüz uygulanmadı.
Akdeniz, şu ifadeleri kullandı:
"Sedat Peker'in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. İlgili platformların Türkiyede temsilcilikleri olmasına rağmen hakimlik kararı henüz uygulanmadı.
Sorulmadan açıklayayım, engelleme kararı var fakat bu platformlar "https" protokolünü kullandığı için Türkiye'deki erişim sağlayıcıları bu adresleri engelleyemiyor. Karar ancak sosyal ağ sağlayıcıları tarafından uygulanabilir.
Türkiye'de Twitter, YouTube ve Instagram'ın artık yasal temsilcileri var. Bu yasal temsilcilikleri Türkiye talep etti ve geçen sene 5651 sayılı Kanun değişti. Sözde bu platformlar "dize geldi". Türkiye ise uygulamada bu platformlara söz geçiremiyor"
Emekli neden düşük aylık alıyor? Uzman isim iki nedeni açıkladı22 izlenme
En son ne zaman et aldınız ? 'Et yiyemiyoruz, bu hükümette yiyemedik !'497 izlenme
128 milyar dolar skandalından sonra 108 milyar dolar skandalı! Merkez Bankası'nın dolarları nereye harcadığı ortaya çıktı64 izlenme
Narin davasında savcı mütalaası açıklandı, ortalık karıştı, duruşmada gerginlik yaşandı, salon boşaltıldı!33 izlenme
Edip Akbayram'ın ailesiyle son görüntüleri ortaya çıktı38 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın attan düştüğü park hakkında flaş karar!89 izlenme
Ankara'dan Bursa'ya ders vermeye giden öğretim görevlisine 30 bin liralık yol parası ödendi!39 izlenme
İBB borç batağında: Her yıl artıyor!125 izlenme