Kuran kurslarına maddi katkıda bulunanlara cennetten ev verileceğini söyleyerek yurttaşlardan yardım isteyen Ali Erbaş’ın başında olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 yılında cami ve Kuran kursu derneklerine 29 milyon TL aktardı. Diyanet’in 2018 ve 2019 yıllarında, “Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler” adı altında vakıf ve derneklere aktardığı para ise 123 milyon 700 bin TL’ye ulaştı. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, 2020 yılı için ayrılan 11,5 milyar TL’lik bütçesi ile aralarında yatırımcı bankaların da olduğu çok sayıda kurumun bütçesini geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve Kuran kursu dernekleri için de kesenin ağzını açtı. İsimleri açıklanmayan dernek ve vakıflara 35 milyon TL aktaran Diyanet’in, dernek ve vakıflardan gelen toplam bin 379 inşaat ve onarım talebini de karşıladığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, 2019 yılında toplam bin 523 cami derneği ya da Kuran kursu vakfı, Diyanet’ten yardım talebinde bulundu. Başvuruları değerlendiren kurum, bin 379 başvurunun karşılanabileceği sonucuna ulaştı. Olumlu sonuçlanan başvurular için toplam 29 milyon 310 bin TL ödenek ayrıldı. Dernek ve vakıflara gönderilen 29 milyon 310 bin TL’nin, cami ve kuran kursu inşaatı ile onarımlarında kullanıldığı bildirildi.
Diyanet’in, “Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler” adı altında vakıf ve derneklere aktardığı para 123 milyon 700 bin TL oldu. 2018 yılında kar amacı gütmeyen kuruluşlara yardım için başlangıçta 30 milyon TL bütçe alan kurum, yıl içinde 62 milyon TL ek ödenek aldı. Vakıf ve derneklere Diyanet bütçesinden 2018 yılında aktarılan toplam paranın 88 milyon 695 bin TL olduğu bildirildi. Kar amacı gütmeyen kuruluşlara 2019 yılında 35 milyon TL aktarıldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 OcakTemmuz döneminde 6 milyar 595 milyon TL harcadı. Ocak ayında 1,2 milyar TL harcama yapan kurumun Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayı harcamaları sırasıyla 893 milyon TL, 887 milyon TL, 911 milyon TL, 876 milyon TL, 882 milyon TL ve 937 milyon TL olarak gerçekleşti.
Emekli Amiral Atilla Kıyat: "Biz askerler ülke için ölmek üzere yetiştirildik, doktorlarsa bizi yaşatmak için"48 izlenme
Erdoğan Gaziantep Katliamı açıklaması yaparken, Bilal sırıtıyor !1727 izlenme
İBB’nin Kurban Bağışı Kampanyası’nda rekor kırıldı!59 izlenme
Kapalı kapılar ardında Erdoğan'a "paranoyak" deniyor210 izlenme
Seçim tarihini saray danışmanı açıkladı17 izlenme
Bulgarlardan sonra şimdi de Gürcü akını!66 izlenme
RTE 'Bizde bir adet var başımıza bir şey geldiği zaman hemen dış güçler ve yabancılar deriz ancak ben buna katılamıyorum'215 izlenme
Yassıada’nın aylık ne kadar kiraya verildiği ortaya çıktı44 izlenme