Merkez Bankası, politika faizini bugün 100 baz puan daha indirerek yüzde 14'e düşürdü. TL'deki erime ve enflasyondaki artışa rağmen banka, faiz indirimlerine devam kararı aldı. Karar sonrası euro ve dolarda yeni rekorlar geldi.
Karar öncesinde dolar/TL 15,28, euro/TL 17,27, sterlin/TL 20,23 ile rekor kırmıştı. Karar sonrası dolarda 15,65, euroda 17,66 seviyesi görüldü.
''AKP ÇARESİZ''
TCMB'nin eylül, ekim, kasım ve aralık ayında toplamda 500 baz puanlık indirim yapılmasını yorumlayan ekonomist Evren Devrim Zelyut, ''AKP çaresiz... AKP bitkin... AKP geri dönüşü olmayan faiz yoluna girdi... Aynen dediğim gibi indirmeye devam edecekler'' ifadelerini kullandı.

''NEREDEN BİLDİ ACABA?''
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan ekonomist Emin Çapa ise, ''Bakan Nebati'nin kardeşinden tam isabet. Nereden bildi acaba? TCMB faizleri 100 baz puan indirerek 14'e çekti'' dedi.

''BİLEREK YAPILAN BİR KÖTÜLÜK''
Ekonomist Uğur Gürses de, ''Bu artık bilerek yapılan bir kötülük...Ülkeye çok yazık'' ifadelerine yer verdi.

https://www.krttv.com.tr/gundem/merkezinfaizkararinaekonomistlerdenpespesetepkih103924.html
20 milyar TL maliyetli YHT hattında yeni skandal!47 izlenme
Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz FETÖ üyeliğinden tutuklandı!122 izlenme
Konya'da sahneye fırlayarak 'Konya uyan artık, AK Parti’ye oy verme' diyen genç dövülerek gözaltına alınmış!42 izlenme
Ergün Poyraz 'Erdoğan'ın imam hatip lisesinden öteye tahsili yok. Üniversite diploması sahte. Bugün bizi sahte diplomalı bir CB yönetiyor !'2485 izlenme
Doç. Dr. Bolgün uyardı: "Daha dibe gidiyoruz"127 izlenme
Başımıza ne geldiyse, bu kıç öpme sevdasından gelmiştir !1128 izlenme
Yeni Şafak birkaç gün arayla çark etti... İki farklı 'Bahçeli' manşeti32 izlenme
5 Yılda yabancıya ne kadar toprak satıldı?96 izlenme
Togg İstanbul-İzmir arası kaç lira yakıyor? Normal bir arabadan üçte bir daha ucuz
Çiftçi kan ağlıyor! "Hayvanlara ölmeyecekleri kadar yem verebiliyoruz"
Diyanet'in bütçesi tarikatlara mı akıyor? Tarikat ve cemaatlere 81 Milyon TL bütçe mi ayrıldı?
Fransa Atatürk anıtı açacak 19'uncu ülke oluyor