İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan önceki AKP döneminde yapılan yolsuzluklar gündeme yeniden gelmeye başladı. AKP’li Ravza Kavakçı ile Fatma Betül Sayan’ın da aralarında olduğu 39 kişiye burs verilmesi tartışma yaratırken İBB’nin son teftiş raporuna göre, İmamoğlu öncesinde 34 bursiyere, İBB iştiraklerinden güncel değeriyle 174 milyon lira ödeme yapıldı.
İDO kapandığı için söz konusu şirketten burs alan 5 bursiyer hakkında inceleme yapılmadı. İBB, Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunurken söz konusu kişilerin İGDAŞ, Kültür AŞ, İSFALT AŞ, İSBAK AŞ, ULAŞIM AŞ, İDO AŞ, İSTAÇ AŞ, KİPTAŞ ve BELBİM AŞ gelirleri kullanılarak yurt dışına gönderildiği belirlendi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, AKP eski Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, ABD’de bulunan Howadr Üniversitesi’nin doktora bölümüne 24 Kasım 2008 tarihinde kabul edildi, İBB’de işe girdi ve ardından eğitime gönderildi. İBB, Kavakçı için ise, 155 bin dolar ve 59 bin lira burs ödemesi yaparken AKP’li eski bakan Bakan Fatma Betül Sayan da 14 Kasım 2008’de İSBAK A.Ş’de elektrikelektronik mühendisi olarak işe başladı. Daha sonra ise ABD’de NYUPolytechnic Üniversitesi’nde yüksek lisans için kabul aldı ve İSBAK AŞ., Sayan'a yurt dışı lisansı için toplamda 85 bin 791 dolar ödeme yaptı. AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan Kalender’e ise, İBB KİPTAŞ şirketinden 9 bin 940 dolar, 123 bin 722 lira ve 128 bin 247 euro yurt dışı bursu verilirken Kalender, Belçika Brüksel’de bulunan VRIJE Üniversitesi Hukuk bölümünde doktora eğitimi aldı.

halktv.com.tr
Yerel seçimler: Kesin aday listeleri açıklandı, sandık kurulları oluşturuldu19 izlenme
Menzil'in kaçak tatil köyüne şafak baskını! Kepçeler villaları dümdüz etti30 izlenme
AKP’nin rakiplerin önünü kesme planı: Adaylık maliyeti 15 milyon TL olacak!375 izlenme
Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı çıkarmasının akustikleri sürerken Bakan Nebati'den Soylu'ya dikkat toplayan ziyaret28 izlenme
Sokağa çıkma yasağına uymayan yaşlılara su atarak tepki gösterdiler !121 izlenme
Fatih Portakal AKP'de valizini hazırlayan üst düzey ismi açıkladı: "Hatlar karışık gidiyor"53 izlenme
Alkole bir dev zam daha! Rakı, votka, viski, tekila, cin...25 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında dikkat çeken gelişme: Vurulan personel şikâyetini geri çekti... Tutuklu isim tahliye edildi51 izlenme