Suudi Arabistan, arz kısıtlamaları ve artan talebin ham petrol piyasasını daraltması nedeniyle eylül ayı için neredeyse tüm petrol fiyatlarını Asya ve Avrupa’ya yükseltti.
Bloomberg tarafından görülen fiyat listesine göre, devlete ait Suudi Aramco, Asya’ya satılan Arab Light ham petrolünün fiyatını 30 sent artırdı. Rafineriler ve tüccarlar arasında yapılan bir anketin medyanına göre, üreticinin fiyatları varil başına 50 sent artırması bekleniyordu.
Öte yandan Aramco, eylül ayı için ABD’ye verilen petrolün fiyatlarını değiştirmedi. Aramco, ham petrol sevkiyatlarının yaklaşık yüzde 60’ını Asya’ya satıyor. Bunların çoğu, fiyatları her ay gözden geçirilen uzun vadeli sözleşmeler kapsamında. Çin, Japonya, Güney Kore ve Hindistan ise en büyük alıcılar.
Gerçekleştirilen zam, dünyanın en büyük petrol ihracatçısının tek taraflı arz kesintisini daha da uzatılabileceğini söylemesinin ardından geldi. Ayrıca Rusya da petrol ihracatını azaltma sözü vermişti.
Petrol fiyatları, OPEC+ grubunun kesintileri uzatmasının ve ABD stoklarının rekor bir düşüş yaşamasının ardından, art arda altıncı haftalık kazancını kaydederek bir yıldan fazla bir sürenin en uzun artış serisini kaydetmişti.
Sözcü
Deprem bağışlarının nereye harcandığı belli oldu29 izlenme
CHP'li vekiller 'Kızılay'daki usulsüzlükler araştırılsın' demişti, önerge 4 yıldır bekliyor43 izlenme
Öğrenciler yurt arıyor, devlet han otağı kuruyor!28 izlenme
Tatil cennetlerindeki araziler satışa çıktı! Çeşme, Karaburun, Seferihisar... Bakanlık tatil cennetlerindeki arazileri kime satacak?47 izlenme
Sel felaketinin vurduğu Bursa'da belediyenin 'ikram ve reklam' harcamaları 81 Milyon TL!91 izlenme
AKP’li iş adamının otelinin enkazından çıkarılan ölü sayısı 60’ı aştı53 izlenme
Korgeneral Osman Erbaş şehit olduğu gün ‘şehitlik keşke bize de nasip olsa’ demiş...51 izlenme
Ekrem İmamoğlu'na 'Televizyon tuzağı kuruluyor' iddiası638 izlenme
Gaziantep'in meşhur Araban sarımsağı, AB'den coğrafi işaret tescili aldı
Tayfun Kahraman'ın kızı yaklaşık 4 yıldır babasına hasret... Vera’nın nasıl ağladığını görmeliydiniz
Eski futbolcu Ümit Karan tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: "20 senelik arkadaşlarım bir anda torbacılarım oldu"
Bakan Koca açıkladı: Vaka sayısı 38 bin 226, vefat sayısı da 812 oldu!