İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, hakimin bir önceki duruşmadaki "Bu sözlerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya söylendiği açık" şeklindeki ifadesine rağmen 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılmasının yankıları sürüyor.
Karar kamuoyunda infial uyandırırken, gazeteci Murat Yetkin dikkati çeken bir yorumda bulundu. Kulislerde pek çok senaryonun konuşulduğunu dile getiren yetkinreport.com yazarı, şunları söyledi:
"(...) Bu senaryolar arasında, az önce de söz ettiğimiz İçişleri Bakanı Soylu’nun yargı sürecini beklemeden İmamoğlu’nu görevden alması veya Adalet Bakanı Bozdağ’ın yargı sürecini hızlandırması geliyor. Bir başka senaryo, Erdoğan’ın seçimi öne alma tarihinin, dolayısıyla Altılı Masanın adayını ilan etme tarihinin de böylesi bir hızlandırılmış yargı süreci ile eşgüdüm içinde yürütülecek olması.
İmamoğlu’na siyaset yasağının yolunu açan bu mahkeme kararı bir yönüyle Altılı Masayı bir an önce adayını ilan etmeye zorlama hamlesi işlevini görüyor.
Hatta Ankara’da Altılı Masanın İmamoğlu’nun aday yapması ve ilk turda Cumhurbaşkanı seçilememesi, Yargıtay kararının da tesadüfen tam o aradaki 15 günde çıkması durumunda Erdoğan’ın seçimi kazanmış sayılacağı dahi konuşuluyor.
Yine dün geceden bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aleyhine de uydurma bir suçlamayla benzeri bir dava açılması ihtimali söz konusu."
Gerçek Gündem
Kuzey Marmara’da vurgun iddiası: Kamu zararı 647 milyon dolar!38 izlenme
Tansiyon zirve yaptı: İsrail'den ültimatom: "Lübnan'ı yok ederiz"26 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan, Erdoğan'a '500 bin TL'lik dava' yanıtı: Yok öyle yağma51 izlenme
Ek zam bekleyen emekliye soğuk duş! Hiç beklenmedik gelişmeler yaşanıyor: Emeklinin payına yine hayal kırıklığı mı düşecek?33 izlenme
AKP'li belediye sahte belgeyle ÇED raporu almıştı, mahkeme kararını verdi!35 izlenme
CHP’li başkan rüşvet suçlamasından tutuklandı, aynı saatte başka yerde olduğu kanıtlandı17 izlenme
Altının gram fiyatı 1.690 liradan işlem görüyor17 izlenme
Haluk Levent: 'AHBAP olarak yangın söndürme helikopteri kiralıyoruz'38 izlenme