Hakimlik ve savcılık hayaliyle yıllarca sınavlara hazırlanan, girdiği yazılı sınavlarda 2023’te Türkiye 55’incisi ve 2024’te Türkiye 11’incisi olmasına rağmen mülakatlarda elenen Samsunlu avukat Volkan Hacımahmutoğlu, yaşadıklarını NEFES’e anlattı.
Hacımahmutoğlu, “Derece yapıp gerekçesiz şekilde elenince insan kendini boşlukta hissediyor. Artık sınavlara girmeyeceğim” dedi.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Volkan Hacımahmutoğlu, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenimine başladı.
Ekonomik zorluklardan dolayı ancak 2019 yılında mezun olduğunu söyleyen Hacımahmutoğlu, bir süre Kartal’da stajyer avukat olarak çalıştı. Hacımahmutoğlu yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Hayalim hakim veya savcı olmaktı. 2021 yılında ilk kez sınava girdim. 2022’de ise mülakatlara kaldım. 3 bin 600 kişinin alınacağı sınavda 2 bin 900’üncü oldum. 2023 yılında ise geceli gündüzlü çalıştım. Yemek yemeyi unuttum. Sekiz ay boyunca tek başıma evden çıkmadan çalıştım. 20 bin kişi arasında Türkiye 55’incisi oldum. Ama o da yetmedi.”

Mülakatlarda yalnızca iki dakikalık süre verildiğini belirten Hacımahmutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“2024 yılında Adalet Bakanlığı’nın yaptığı avukatlıktan geçiş hakimlik ve savcılık yardımcılığı sınavında ise 4 bin 446 aday arasında 11’inci oldum. Bu sınavda da iki ayrı mülakata girdim. Burada da ‘Hukuk nedir, adalet nedir’ gibi sorular sordular. Yedi kişilik bir heyet vardı. Sorulara doğru yanıt verdim, çok güzel geçmişti. Ancak elendim.”
Mülakat sonuçlarının sınavdan sadece üç gün sonra açıklandığını belirten Hacımahmutoğlu, şunları söyledi:
“Kazananların sanki önceden belli olduğu hissine kapıldım. Derece yapıp herhangi bir gerekçe olmadan elenince insan kendisini boşlukta hissediyor. Ben etrafından olumlu sonuç alanı duymadım. Artık umudunu yitirdim. Ne bir açıklama var ne bir muhatap. Sadece ‘elendiniz’ yazısı geldi. Daha fazla sınavlara girmeyeceğim, pes ettim.”
Samsun’un Atakum ilçesinde avukatlık bürosu açtığını belirten Hacımahmutoğlu, yaşamını burada sürdürmeye çalıştığını ifade etti.
Volkan Hacımahmutoğlu mülakat sonrası çekilen fotoğrafın hikayesini şöyle anlattı: “Mülakata giderken arkadaşım Gökhan’ın takım elbisesini giymiştim. Mülakat çok güzel geçmişti, hatıra olsun diye fotoğraf çektirmiştim.”
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Adli Yargı sınavlarında üst sıralarda yer almasına rağmen mülakatlarda elenen Volkan Hacımahmutoğlu’nun yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı.
Günaydın, “Volkan kardeşim Adli Yargı sınavlarında; 2023’te 23.707 aday içinde 55., 2024’te 20 bin 762 aday içinde 108., 2024’te Avukatlıktan Geçiş sınavında 4 bin 446 aday içinde 11. olmuş. Hepsinde mülakattan elenmiş. Gençlerin ahını alan adaletsiz Adalet Bakanlığı... Yazıklar olsun!” dedi.
NEFES
İBB durdurulan metro projelerini bir bir hayata geçiriyor: "Kredisini tamamlayarak ayağa kaldırdığımız Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metro Hattı’nın fiziki ilerlemesi yüzde 90 seviyesine ulaştı"16 izlenme
Bakan Murat Kurum geçinemediğini söyleyen emekliye dilenci muamelesi yaparak yardım kartı vermeye çalıştı, yaşlı kadın parayı iade etti!31 izlenme
Erdoğan'a 'İsrail' protestosuna dokuz gözaltı25 izlenme
Son ankette dikkat çeken sonuçlar: Millet İttifakı, Cumhur İttifakına karşı farkı açıyor!52 izlenme
Erdoğan’ın 2011'de başbakanken yaptığı Öcalan açıklaması gündem oldu: “Tayyip Erdoğan sağ oldukça, İmralı'daki için farklı bir uygulama asla düşünülemez. Bu namertçe bir iftiradır”22 izlenme
İBB davasında ara karar: 18 kişiye tahliye26 izlenme
Ankara Üniversitesi’nde olaylar sürüyor! 'Ülkücü' olduğu öne sürülen bir şahıs, öğrencilere bu kez bıçakla saldırdı!64 izlenme
Karadeniz için ürküten açıklama: "6.6'lık depreme hazır olmalı"10 izlenme
AKP gözünü şimdi de oraya dikti: Kanun teklifi meclise geliyor
Hüsnü Mahalli: Türkiye'nin planlarının hiçbiri tutmayacak
Yaşar Nuri Öztürk'ün çok çarpıcı konuşması 'İslam dininin hayvan kesme diye ibadeti yok !'
CHP'li gençlere sınav günü 'Erdoğan'a hakaret'ten operasyon!