Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ek ödemeler hariç brüt maaşı 161 bin lira olduğu ortaya çıktı. Erkan, yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıklamıştı.
Erkan, 14 Şubat 2022 tarihinde dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan ABD'li March Mc Lennan'ın Yönetim Kurulu'na girmişti. Erkan'ın, March Mc Lennan'ın Yönetim Kurulu'nda görev yaparken, yılda 1 milyon dolar, ayda ise yaklaşık 85 bin dolar kazandığı ifade ediliyordu.
Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından maaşı 161 bin liraya düşürüldü. Bu durum, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Erkan'ın yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşındığını belirtirken, maaşı 161 bin lira olan bir kişinin nasıl ev bulayamadığını sorguladılar. Erkan, bu tartışmalara yanıt vermedi.
Erkan, 1979 yılında İstanbul'da doğdu.
Türk ekonomist, bankacı ve mühendis olan Erkan, 14 Şubat 2022 yılında dünyanın en büyük sigortacılık şirketlerinden ABD'li March Mc Lennan'ın Yönetim Kurulu üyesi oldu.
Türkiye'de Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından Erkan, 2023 Haziran ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığı görevine atandı.
Erkan, dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'ta '2024'te takip edilmesi gereken kadınlar' listesinde yer aldı.
halktv.com.tr
Bu görüntüler film sahnesinden değil Artvin'den34 izlenme
Dondurucu soğukta ‘1 kilo kıyma’ kuyruğu41 izlenme
Son ankette Cumhur İttifakı'nı şaşırtan sonuç: Seçmen umutsuz38 izlenme
Atatürk düşmanı, Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdi! 'Yakında İktidarız!' lafıyla ordumuza saldırı arasında bağlantı var mı?204 izlenme
Eylem Tok’un firari oğlunun karıştığı kazada 10’uncu kişi kim? Aile dilekçe verdi33 izlenme
Diyanet’in lüks otomobil aşkı Sayıştay raporunda16 izlenme
Cengiz'in elektrik şirketi trafoların maliyetini devlete yıkmış!45 izlenme
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) yönetimi de iyi kazanıyor! Bu nasıl tasarruf?70 izlenme
Bakan Şimşek ve Hafize Gaye Erkan Suudi Arabistan'a gidiyor!
Türkiye'den kaçıp Mısır'ı üs yaptılar
CHP'li Ağbaba'dan internet erişimine uygulanan kısıtlamaya tepki: "Terör saldırısı böyle yönetilemez"
SGK Başuzmanı İsa Karakaş hesapladı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?