Sosyal medya hesabı üzerinden bir grafik paylaşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “1984’ten 2002'ye kadar, 18 yılda verilen toplam cari açık 22,5 milyar dolar. 2003’ten 2022 Eylül'üne kadar verilen toplam cari açık ise makyajlı 601 milyar dolar, makyajsız 624 milyar dolar. Erdoğan hükümetlerinin 20 yılda sebep olduğu yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor” dedi.
CHP Sözcüsü Öztrak, bugün sosyal medya hesabında, Türkiye’nin ithal ettiği malların ihraç ettiği mallardan daha fazla olması anlamına gelen birikimli cari açık verisine ilişkin açıklama yaptı.
Öztrak, “Erdoğan hükümetlerinin 20 yılda sebep olduğu yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor” dedi.
"MAKYAJLI 601 MİLYAR DOLAR, MAKYAJSIZ 624 MİLYAR DOLAR"
Dolar cinsinden cari açık grafiğini paylaşan Öztrak, şunları kaydetti:
1984’ten 2002'ye kadar, 18 yılda verilen toplam cari açık 22,5 milyar dolar. 2003’ten 2022 Eylül'üne kadar verilen toplam cari açık ise makyajlı 601 milyar dolar, makyajsız 624 milyar dolar. Erdoğan hükümetlerinin 20 yılda sebep olduğu yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor.

Yeniçağ
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: "Milletimiz vatanseverlerle makamseverleri birbirinden ayırt etmeyi çok iyi bilir!"19 izlenme
Fatih Portakal’dan asgari ücret önerisi48 izlenme
Suçu 'Hizbullah'ı Meclis'te istemiyoruz' demesi mi? F.Bahçe'ye ceza geliyor40 izlenme
Tarım Bakanlığından Hande Fırat'a 3.5 milyon liralık hibe!51 izlenme
Maliye kampını çürütüp sattılar!34 izlenme
Erdoğan'ın diploması istinafa taşındı!57 izlenme
Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı: "Bu kış faturalar katlanabilir"20 izlenme
FETÖ'nün 'Damat' yapılanması ortaya çıktı! Parayı yıllarca böyle saklamışlar27 izlenme
Kaza yapan adam kavga için araçtan indi karşı taraftaki kişiyi görünce donup kaldı!
Yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenle birlikte hareket eden teğmenlerin Kara Harp Okulu yıllarında alt devreleri Nurculara bağlı bir cemaate çağırdığı görüntüler ortaya çıktı
AKP ve MHP ile ittifak yapmak isteyen İYİ Partili vekile Büyükerşen’den yanıt: "Eskişehirliler güldü"
30 milyon TL'lik rapor yazdırdılar ama önlem almadılar!