Menzil Cemaati şeyhi Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından geriye üç oğlu kaldı: Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Erol.
Şeyhi Abdülbaki Erol’un ölümünden sonra oğullarından Saki Erol, Serhendi Vakfı’nı kurarak yolunu kardeşi Mübarek Erol’un başında olduğu Semerkand Vakfı’ndan ayırdığını açıklamıştı. Serhendiler ile Semarkand Vakfı arasında cemaatin mülklerini kimin kullanacağı tartışması cemaat içinde büyük kavgalara sebep oluyor.
Mal paylaşımında sorun yaşayan kardeşlern ibadet alanlarında inşaata başlaması ise bugün yapılan bir açıklama ile sert sözlerle tepki gösterildi.
Serhendi Vakfı sözcüsü cemaatin liderlerinden M. Saki Elhüseyni’nin oğlu Rağıp Elhüseyni, olay yerinde açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "Bunlar Cami avlusuna işediler. Kimseden fiili müdahale istemiyorum. Devletin ilgili mercileri harekete geçmeli. Ayrıca o kadar arazileri var, oda yapacak burayı mı buldular" ifadeleri kullanıldı.
Videonun devamında inşaat alanındaki Semerkand üyelerine Serhendi üyeleri tepki gösteriyor ve bir cemaat üyesi "Kavga çıktı" diye bağırıyor.
Çok sayıda jandarma Mezil köyüne gönderildi.
Odatv.com
İmamoğlu: "İlla kendini göstereceksin, caminin ortasında miting mi yapacaksın? Yaparım ibadetimi, giderim evime"
Sofuoğlu Lamborghini ile bakın ne mesaj vermek istemiş!
'Atatürk'ün Aydın'a gelişi'nde gözler Çerçioğlu'nu aradı
Kırmızı listedeki Konya’da dolan mezarlıklar defin işlemlerine kapatılıyor!
İstanbul'da metroda çekilen videodaki neredeyse tüm insanların mutsuz ve bitkin görüntüsü dikkat çekiyor
Sedat Peker'in 'kayıp silahlar sivillere dağıtıldı' iddiasının perde arkası aralandı! Berat Albayrak detayı!
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı'ndan canlı yayında bomba iddia! 'Boğaziçi’ne sınavsız girenler var. YÖK başkanı buna ne diyecek?'
’10 milyarlık rant kimlere dağıtılacak?’
Okullarda haremlik-selamlık uygulaması!
Bakanlıktan sertifikalı sülükçülük