Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından tüm kamu kurumlarına, “Harcamaların yeniden gözden geçirilmesi ve tasarruf takibinin taviz verilmeden sağlanması gerektiğini” yazısı gönderildi. Tam 14 gün önce gönderilen Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nde, “Kamu harcamalarının rasyonelleştirileceği” savunulmuş, bu genelgeyle birlikte kamu kurumlarından, taşıt sayılarını minimuma indirmeleri, temsil, tören ve ağırlama giderlerini kısmaları istenmişti.
Birgün’de yer alan habere göre, Bakan Şimşek imzalı genelgenin etkisizliği, kamu idarelerinin fahiş harcamaları ile henüz ikinci haftasında ortaya çıktı. Genelgenin yayınlandığı günden bugüne kamu idarelerinin toplam taşıt kiralama, organizasyon ve tanıtım gideri 1 milyar TL'yi aştı.
ARAÇ İHALELERİNE MİLYARLACA LİRA VERİLDİ
Genelgenin yayınlandığı 17 Temmuz gününden bugüne kadar kamu idareleri, araç kiralamaya yönelik toplam 52 sözleşmenin tarafı oldu. Yaklaşık maliyetin toplamının 1 milyar 171 milyon 476 bin TL olduğu 52 ihalenin toplam sözleşme bedeli ise 1 milyar 149 milyon 408 bin TL olarak kaydedildi. Araç kiralama ihalelerinde yüzde 1’de kalan kamu lehine tenzilat (indirim) oranı ise ihalelerde rekabet ortamının sağlanamadığını ortaya koydu.
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile geçilen 14 günde gerçekleştirilen organizasyon ihalelerinin büyüklüğü de dikkati çekti.
ORGANİZASYONA 35 MİLYON TL, TANITIMA 3.8 MİLYON TL
Kamu idareleri, bu 14 günlük dönemde toplam 24 organizasyon ihalesine imza attı. Yaklaşık maliyetin 38 milyon 205 bin, kamu lehine indirim oranının ise yüzde 8 olduğu ihalelerin sözleşme bedeli toplamı kayıtlara 35 milyon TL olarak geçti.
Kamu idarelerince 17 Temmuz31 Temmuz döneminde gerçekleştirilen iki adet tanıtım ihalesinin sözleşme bedeli ise 3 milyon 833 bin TL olarak gerçekleşti. İhalelerdeki yaklaşık maliyeti toplamının 4 milyon 751 bin TL, kamu lehine indirim oranının ise yüzde 19 olduğu bildirildi.
KİTAP FUARI ‘TASARRUF’ SEBEBİYLE İPTAL EDİLDİ
Balıkesir Edremit Belediyesi’nce 1420 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan Edremit Fuarı’nın, fuara günler kala iptal edildiği duyuruldu. Edremit Belediyesi’nin duyurusunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen, "Tasarruf Tedbirleri Genelgesi" gerekçe olarak gösterildi.
Yeniçağ
Atatürk'ün düşünmeyi akıl edemediği tek konuyu Erol Mütercimler deşifre etti !1132 izlenme
İBB Meclisi bu iddiayla çalkalanıyor... AKP eliyle belediye 12 milyon dolar dolandırılmış!47 izlenme
AKP'li kafaya göre, krizi vatandaş yapıyor. Üretmiyor, vergi vermiyor ve Cumhurbaşkanını krize maruz bırakıyor !3881 izlenme
Türkiye Hanehalkı Enflasyon Beklenti Anketi açıklandı: Enflasyonda büyük fark32 izlenme
Ekmekte 7 TL endişesi büyüyor!28 izlenme
Gezici araştırma son anketin detaylarını açıkladı! Saray'da sonuçları görenler uzun uzun uzaklara dalıyor47 izlenme
Metro tüneli değil sanki karadelik! Metronun maliyeti yaklaşık 2 milyar 340 milyon lirayı aştı!69 izlenme
FBI, Charlie Kirk'ü vuran kişinin çatıdan kaçış görüntüsünü yayınladı18 izlenme
AKP'liler artık her yerde, her ortamda saldırganlaşmaya başladı ! Bir örnek...
Un, ekmek ve makarnaya zam geliyor
Tarikat yurdunda vahşet! Dernek açıklama yaptı, iddiaları reddetti 'Bina yurt değil, öğrenciler daireleri kiraladı'
1 litre süt 10 TL’ye dayandı, daha büyük zam kapıda! Bu gidişle bardakla satılacak!