Kamu bankalarının olağan genel kurulları tamamlandı. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası’nın genel kurul toplantılarında, aylık ücretler ve yönetici atamaları olmak üzere çok sayıda önemli karara imza atıldı. Kamu bankalarında yönetim kurulu üyelik ücretleri, 2022 yılına oranla yüzde 100 zamlandı.
ASTRONOMİK ZAM
Yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan eski milletvekillerinin aylık gelirleri en az 200 bin TL olacak.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre Ziraat Bankası’nda, banka dışında kamu görevi bulunmayan yönetim kurulu üyelerinin ücreti, 30 bin 940 TL’den 62 bin TL’ye çıkarıldı. Uhdesinde kamu görevi bulunan yönetim kurulu üyelerinin 2022 yılında 17 bin 230 TL olan ücreti ise 34 bin 500 TL’ye yükseltildi. Bankanın denetim kurulundaki isimlere ise 28 bin TL ödenmesi kararlaştırıldı. Vakıflar Bankası’nın yönetim kurulu üyelerinin ücreti de aynı oranda artırıldı. Bankanın yönetim kurulunda yer alan ve bir başka kamu görevi bulunmayan üyelerin ücretinin 62 bin TL, bir başka kamu görevi daha bulunan üyelerin ücretinin ise 34 bin 500 TL olduğu bildirildi.
Halk Bankası yönetiminin ücretlerinde de tarife aynı oldu. Bankanın yönetim kurulu üyelerine aylık net 62 bin TL ödenmesi yönünde karar alındı. Banka dışında kamu görevi bulunan üyelere de aylık net 34 bin 500 TL ödeneceği kaydedildi.
YİNE YÖNETİMDELER
Kamu bankalarının genel kurul toplantılarında alınan kararlara göre, İBB eski belediye başkanı AKP’li Mevlüt Uysal, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanvekili görevini sürdürecek. Bankada Osman Arslan da Genel Müdürlük görevine devam edecek.
İçişleri Bakanlığı eski bakanı Abdulkadir Aksu ve AKP’nin eski TBMM Grup Başkanvekili Sadık Yakut ise yeni dönemde Vakıfbank Kurumsal Yönetim Komitesi ile Denetim Komitesi’nde görev alacak.
Vakıfbank'ta Mustafa Saydam, Yönetim Kurulu Başkanı, Cemil Ragıp Ertem Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Abdi Serdar Üstünsalih ise Genel Müdür olacak.
KRT
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: "Köprü ve otoyol ücretleri çok düşüktü güncelledik"30 izlenme
Türk egemenliği sessiz sedasız yok oluyor! Türk milletinden saklanan Suriyeli işgali belgelerle ortaya çıktı!48 izlenme
AKP’li başkandan katilin ailesine taziye ziyareti42 izlenme
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan mülteci itirafı: "122 bin Suriyeli kayıp, bulamadık!"39 izlenme
AKP'li Sefa Şahin'den Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarına hakaret! "Paralı köpekler, satılmış şerefsizler"39 izlenme
Tütün eylemlerine katıldığı için tutuklanan MHP'li meclis üyesi 'deprem' yarattı! Peş peşe istifalar!51 izlenme
Gürsel Tekin'in gelmesiyle 41 kişi işsiz kaldı iddiası12 izlenme
Yusuf Tekin İmamoğlu'na tazminat ödeyecek20 izlenme
"Bir rüya gerçek oluyor" denilerek kurulmuştu: Türkiye Uzay Ajansı’nın kanuna aykırı ihaleleri ortaya çıktı
AKP'li doktor vekil sağlık çalışanlarına saldırdı
Yıkılan çok sayıda binanın iki müteahhidi yurtdışına kaçarken yakalandı!
Bebek Sahili’nde cinsel ilişkiye giren kadın hakkında yeni karar