AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kibirlenmeböbürlenme, milletle inatlaşma” sorunu dikkat çektiğini belirten Metiner, "AKP’de her düzeyde ciddi bir kibirböbürlenme sorunu var" olduğunu belirterek “Dahası ve en fenası, bu kibir dolayısıyla milletle inatlaşma da var. Bu her iki sorun milleti fena halde rahatsız ediyor” dedi.
Erdoğan’ın uyarılarını ayakta alkışlayanların kendilerine çeki düzen vermediğini yazan Metiner, bu durumun, 2023 seçimlerinde sıkıntı yaşatabileceğini ifade etti.
“AK Parti siyaseti bu iki hastalıklı unsurdan hızlıca temizlenmelidir” diyen Metiner, şöyle devam etti:
“Bulundukları ilçede veya ilde kendini devlethükümet gibi gören, devlethükümet adına görevli herkese de emrindeki memurlar gibi bakan, milletle hemhal olmayan, özellikle de milletin yoksulgariban evlatlarıyla ilgilenmeyen, AK Parti’yi bugünlere taşıyan hasbilere karşı dışlayıcı davranmakta beis görmeyen, ‘küçük olsun benim olsun!’ anlayışıyla hareket edip partiyi küçülten unsurlar AK Parti’ye ziyadesiyle zarar veriyorlar.
Milletin istemediği isimleri ‘Biz uygun gördük!’ diyerek dayatmak, ‘Milletle inatlaşmak’ anlamına gelir. Ak Parti siyasetinin varlık nedeni olan, milletin istediği isimlerle yol yürümek ve milletin adamlarını baş tacı etmek ilkesi zinhar ihmal edilmemelidir.
Birilerine yakın veya birilerinin adamı olduğu için tercih edilen kimseler sonuçta güçlerini milletten almadıkları için sadece o birilerini memnun etmeye kalkışırlar ki bu da kibri ve inatlaşmayı kaçınılmaz hale getirir”
İstişareye önem verilmesi ve eleştiriden kaçınılmaması gerektiğini yazan Metiner, partiye yönelik yapılan en ufak bir nasihatin bile ‘bozgunculuk, fitne!’ diye boğmaya çalışıldığını belirterek bu kişilerin kibir hastalığına yakalandığını öne sürdü.
Erdoğan’ın çağrısına uyarak cesaretle bazı uyarılarda ve eleştirilerde bulunduğunu yazan Metiner, şöyle devam etti: “Pek çok değerli bakanlarımız ve parti yöneticilerimiz var. Arandığında hemen ulaşılabilen, gönderilen mesajı görür görmez anında dönüp arayan mütevazı insanlardır bunlar. Lakin milletin acil bir sorunu için şahsi cep telefonlarından aranıp not bırakıldığı halde tenezzül edip bir türlü dönüş yapmayan bakanlarımız ve yöneticilerimiz de var. Burnundan kıl aldırmayan, sürekli meşgul ve yoğun oldukları için lütfedip dönüş yapmayan başkaları da cabası… Küçük iktidar hesaplarıyla sizi beklentisiz sevenleri gücendirenleri saymıyorum bile…
Bütün bunlar hem sizi sevenler hem de millet nezdinde ciddi gönül kırıklıklarına yol açıyor bilesiniz…”
https://www.krttv.com.tr/gundem/mehmetmetinerdenakpyesertsozlerh85663.html
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.661 yeni vaka tespit edilirken, 11 kişi hayatını kaybetti, 1.843 kişi sağlığına kavuştu!45 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurmuştu: Yalılar İBB'nin elinden alındı!43 izlenme
Zeybekçi'den tuhaf Kayyum savunması: 'Niye ciyak ciyak bağırıyorsunuz?'29 izlenme
Reza Zarrab’ın para trafiği ortaya çıktı!115 izlenme
İyi bakın burası Suriye ya da Afganistan değil, bayram sabahı Sultanahmet!46 izlenme
Ordu Valisi'nin, İmamoğlu'na küfür ettiği ortaya çıktı!843 izlenme
Mersin’deki orman yangınlarının tamamı kontrol altında! Tahribat ne durumda?57 izlenme
Peri bacalarını böyle yıkıyorlar! 'Yol yapacağız diye milyonlarca yıllık peribacaları yıkılıyor. Bu yapılan tarihe, Anadolu’ya ihanettir'38 izlenme