Sinan Tartanoğlu'nun blogunda yayınladığı habere göre; Mayıs 2019–30 Nisan 2021 tarihleri arasında kullanılması için 66 makam aracını 28 milyon 493 bin 600 lira karşılığında kiralayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2023 yılı sonuna kadar kullanılacak 69 yeni araç için yeni bir ihaleye çıktı. Araçlar en eski 2020 model ve sıfır olacak.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Mayıs 2019–30 Nisan 2021 tarihleri arasında makam hizmetlerinde kullanılacak araçlar için kiralama ihalesine çıkmıştı. En az 2019 model ve sıfır kilometre 66 makam aracı 28 milyon 493 bin 800 TL’ye kiralanmıştı. Araç kiralama hizmeti için PTT Anadolum Lojistik Anonim Şirketi ile sözleşme imzalanmıştı.

Bu araçların, kiralık kullanım süreci tamamlandı. Bu yüzden, Meclis; 69 adet yeni makam aracı için yeni ihale açtı.
Yeni araçlar için ihale duyurusu, TBMM Genel Sekreterliği tarafından 22 Ocak 2021 tarihinde yapıldı. İhale ise 24 Şubat 2021’de ihale düzenlenecek.
Kiralanan araçlar, daha önce de olduğu gibi; Meclis’in Başkanlık Divanı üyeleri, parti grup başkanvekilleri, komisyon başkanları ve uluslararası komisyon başkanlarının hizmetinde kullanılacak.
1 Mayıs 2021 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında makam hizmetleri için kullanılacak araçlar en eski 2020 model ve sıfır kilometre olacak.

40 ARAÇ DAHA LÜKS
Araçların 40’ının, diğer 29’undan daha üst düzey teknik donanıma sahip olacağı görüldü. İhale için hazırlanan teknik şartnameye göre, araçların 29’u 150 ve üstü beygir gücünde, 40’ı ise 190 ve üstü beygir gücünde olacak. 40 araç deri döşemeli olacak, ancak 29 araç için böyle bir özellik aranmayacak.
KOLTUĞU ISITMALI, CAMI PERDELİ
Yine 40 aracın orta konsolunda en az 8 inç ve üstü sürücü ekranı ve orijinal navigasyon olacak. 40 aracın koltukları ısıtmalı, camları perdeli olacak. Araçlar ile birlikte sürücü hizmeti alınmayacak.
DİPLOMATİK KONUKLAR İÇİN 4.9 MİLYONA 27 FARKLI ARAÇ
TBMM, 24 Aralık 2019 tarihinde de bir ihaleye çıkmış, 4 milyon 978 bin 925 liraya 27 adet makam aracı kiralamıştı. Araçların, 2022 yılı sonuna kadar; Meclis’i ziyarete gelen yabancı ülke meclis başkanları ve beraberindeki parlamento heyetleri ile diplomatik konukların ülkemizde bulundukları sürelerde ulaşım hizmetlerinin yerine getirilmesi için kiralanmıştı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/meclise69tanedahalukssifirmakamaracih62863.html
Lübnan sınırına yakın bir İsrail askeri karakolu, tanksavar füzesiyle vuruldu42 izlenme
TTB: Salgının yayılma hızı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 12 kat fazla!60 izlenme
Bakan Koca yeni vaka ve vefat sayısını açıkladı: 27.197 yeni vaka tespit edilirken, 221 kişi hayatını kaybetti, 20.458 kişi sağlığına kavuştu!65 izlenme
Merkez Bankası’ndan Ocak'ta rekor satış!41 izlenme
Diyanet susturacak!31 izlenme
CHP’li belediye başkanına ‘tuvalet’ soruşturması!36 izlenme
Tarih vererek konuştu: AKP’den emekli maaşı açıklaması47 izlenme
Erdoğan'dan bir kasa balığı 1.7 milyon TL'ye satın alan işadamı "Öyle mi oldu. Ben ne aldığımın farkında değilim"185 izlenme
Yunus Emre Enstitüsü: Bir çalışanlı şirkete 59 milyon ödenmiş
Bunu da sorun! "Cesetleri camiye alınmasın" diyenler neden sorulmuyor?
Ehliyet kursu fiyatlarına dev zam!
Kahvehanecilerden 'Hakkınızı helal edin' diyen Erdoğan'a yanıt 'Size 19 yıl oy verdik, 14 ay idare edemediniz, hakkımızı helal etmiyoruz!'