CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 18 Mayıs’ta il binasının dış cephesinde asılan ve güvenlik güçlerince sökülen “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı pankart ile ilgili hukuk mücadelesini kazandıklarını açıkladı.
Pekcanlı, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
“Birkaç ay önce ‘128 milyar dolar nerede?’ diyen pankartlarımız kaldırıldı. CHP örgütleri olarak hukuksuzluğa uğradık. Biz Edirne örgütü olarak bu işin peşini bırakmadık.
Hukuksal mücadelemizi devam ettirdik ve sonunda Türkiye’ye emsal olacak bir karar Edirne’den çıktı. Edirne Sulh Ceza Hakimliğinin 18.05.2021 tarihli kararı ile hukuksuzca toplatılan pankartlarımız CHP örgütüne emniyet güçleri tarafından teslim edildi.”
Pankart konusunda iki ayrı hukuk dışı uygulamaya maruz kaldıklarını dile getiren il başkanı Pekcanlı, şöyle devam etti:
“Biliyorsunuz iki hukuk mücadelesi verdik. Edirne Valiliği’nin Kovid19 önlemleri kapsamında komedi gibi bir kararı vardı. Pankartımız bu önlem kapsamında da parti binamızdan sökülüp alınmıştı. Bize uygulanan işlemlerin aynısını diğer siyasi partilere yapılıp yapılmadığını da takip ettik.
Maalesef Edirne Valiliği bu konuda sınıfta kaldı. Çünkü CHP’ye uyguladıkları 15 günlük pankart yasağını AK Parti’ye uygulayamadılar. Bunu da yaşadık bu süreçte. Biz bu pankartların hepsini teslim aldık, bugün itibariyle söküldüğü yerlere tekrar asacağız.”
Pekcanlı, açıklamanı ardından sökülen pankartı yeniden parti il binası dışına astı.
(ANKA)
Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusunda AYM'den hak ihlali kararı çıktı!56 izlenme
Mansur Yavaş için YSK’ya başvuran da ‘cinsel tacizci’ çıktı!96 izlenme
Tasarruf lafta kaldı: Yine bina yaptırıyorlar!27 izlenme
5 yıldır açılamayan hastaneye heyelan önleme çalışması yapılıyor!198 izlenme
Avrupa ülkelerinin neyi icat ettiği "İcat çıkarma" başlığıyla paylaşılan görsel akıllara ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın "Graham Bell" bölümünü getirdi28 izlenme
Vergi artışları yine dar gelirliyi vurdu: Marketlerde etiketler değişmeye başladı30 izlenme
Antalya’da kimliği belirsiz kişiler, caretta caretta yuvasının kafesini yana kaydırıp üzerinde mangal yaktı!29 izlenme
Özel'den 32 anneye 'Anneler Günü' telefonu: Ayşe Ateş de, Akşener de Selvi Kılıçdaroğlu da listede21 izlenme
Yozgat Akdağmadeni Atatürk İmam Hatip Ortaokulu'ndaki öğrencilerin yaptıkları Ay Yıldız koreografisi sosyal medyayı sallıyor !
Seren Serengil'den Bahçeli'ye ağır sözler! "Notere gidiyorsun, bir ev satmaya kalkıyorsun, 65 yaş üstü olduğu için devlet hastanesinden rapor alması lazım. Bu insanlar şu anda ülke yönetiyor"
Elektriğe yeni zam yolda!
Taşıt Tanıma Sistemi projesinde skandallar bitmiyor: Yandaşa söz verilmiş, soyguna zam yaptılar!