Home
12 Haziran 2023 ( 21 izlenme )
Reklamlar

‘Meclis’te Hizbullah istemiyoruz’ paylaşımı yapan memur açığa alındı


Çanakkale’de, ‘Meclis’te Hizbullah istemiyoruz’ paylaşımında bulunan bir memur açığa alındı. Eğitimİş Sendikası'ndan yapılan açıklamada “Bu keyfi uygulamaya karşı hukuki süreci başlatıyoruz” denildi.

Çanakkale’nin Çan ve Bozcaada ilçesinde görevli iki memur hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda memurlardan biri açığa alındı.

Gazete Duvar’dan Seçkin Sağlam’ın haberine göre paylaşımlarında, ‘Meclis’te Hizbullah istemiyoruz’ diyen, aynı zamanda zamları eleştiren ve açığa alınan memurla ilgili Eğitimİş Sendikası, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

“AÇIĞA ALMA KEYFİ BİR UYGULAMADIR”

Uygulamanın hukuksuz olduğunu ifade eden Eğitim İş Sendikası yetkilileri, “Bu keyfi uygulamanın hukuki bir karşılığı yok. Üyemiz tamamen günlük yaşamla ilgili paylaşımlarda bulunmuş, görevi ile ilgili paylaşım yapmamıştır. Kaldı ki, delil karartma gibi bir durum söz konusu değildir. Soruşturma açığa almadan da yürütülebilirdi. Dolayısıyla açığa alma işlemi keyfi bir uygulamadır” dedi.

Eğitimİş yetkilileri, ‘Meclis’te Hizbullah istemiyoruz’ talepli sloganın suç olamayacağını ifade etti.

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir sigara grubu ve bir rakı grubuna daha büyük zam! İşte yeni fiyatlar Çiftçi vatandaş muhalefetin söyleyemediklerini söyledi! İşte gündem olan o sözler Özyeğin Üniversitesi, 10 yaşındaki Atakan için 'En güzel tedavi tecavüz' diyen çalışanının işine son verdi! Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldığında herkes şok olabilir! Emekli Polis Kurtbaba’dan çok konuşulacak 10 yıllık detay