İYİ Parti’nin “Saros Körfezi’nin karşı karşıya kaldığı risklerin tespiti”, HDP’nin “Hrant Dink cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması” ile CHP’nin “Silivri ve Çatalca’da yaşanan tapu sorunları” konusunda araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılması önerileri, kabul edilmedi.
AKP’NİN ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ
Genel Kurulda daha sonra AKP Grubu’nun gündem ve çalışma saatlerine ilişkin önerisi kabul edildi.
SÖZLEŞMELİYE KADRO DÜZENLEMESİ ÖNE ALINDI
Buna göre, kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu Teklifi, gündemin ön sırasına alındı.
Öneriye göre bugün sözleşmeli kamu personeline kadro verilmesini içeren teklifin görüşmelerine başlanacak. Teklifin görüşmelerinin yarın tamamlanamaması halinde Genel Kurul cuma günü de çalışacak.
EYT TARTIŞMASI
AKP’nin önerisi üzerinde söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, EYT’lilerin kızgın olduğunu, kanun teklifini beklediğini söyledi.
AKP’nin, yıllardan beri gündemde olan bir konuyu geciktirdiğini savunan Usta, “Bakanlık zaten çalışmış, AK Parti Grubu’na göndermiş. Teklif bir an önce Meclis’e gelsin, bunu komisyonda çalışalım, alt komisyon kuralım. Konuyu etraflıca değerlendirelim, birlikte tartışalım.” diye konuştu.
(AA / Sözcü)
Hatay'da bir otobüs şoförü, İmamoğlu kazandığı için yolculardan ücret almadı138 izlenme
Ekonomide felaketin ayak sesleri! "Şu anda 3 milyon kişi işsiz, 2025'in ortasında işsiz sayısı 5 milyona ulaşacak"22 izlenme
Çin'e gönderilirken Halkalı'da bulunan trenin arkasından tanıdık isim çıktı: Fatih Erdoğan69 izlenme
Alaattin Kadayıfçıoğlu, Aleyna Kalaycıoğlu, İzzet Yıldızhan... Tutuklama nedenleri belli oldu70 izlenme
Aziz İhsan Aktaş’a EÜAŞ’tan dev ihale verilmiş64 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Vaka sayısı 38 bin 226, vefat sayısı da 812 oldu!83 izlenme
Çocuk istismarından tutuklanan şeyhin birçok ilde dergâhı olduğu ortaya çıktı!133 izlenme
İran İsrail'i balistik füzelerle vuruyor, Demir Kubbe engelleyemiyor! İran füzelerinin İsrail’i vurma anları böyle görüntülendi47 izlenme