Özel sektörde çalışan öğretmenler, taban maaşın Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) ile güvence altına alınması için bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemindeydi. Bakanlık önüne gelen güvenlik güçleri, oturma eylemi yapan sendika üyelerini gözaltına aldı. Sendikadan edinilen bilgiye göre; 11 sendika üyesi ve Emek Partisi Ankara İl Başkanı Rüstem Kahraman gözaltına alındı.
Gözaltılara ilişkin Özel Sektör Öğretmenler Sendikası’nın X hesabından yapılan paylaşımda, “Patronların sırtını sıvazlayan Yusuf Tekin, kendi öğretmenlerinin gözaltına alınışını tercih etti. Tüm dostlarımızı TBMM Çankaya kapısındaki Meclis Parkı’na desteğe çağırıyoruz” dendi.
Sendikadan yapılan açıklamada; gözaltıların ardından Bakanlığın önüne 2. nöbet alanının kurulduğu belirtilerek “Meclis önünde süren Eğitim Nöbeti’nin yanında onur mücadelemizi daha da büyüten bu yeni nöbet alanı kararlılığımızı gösteriyor” ifadeleri kullanıldı.
Tele1
Mersin Bozyazı'da işe alınanların kuraları AKP ilçe teşkilatında çekiliyor !
'ÇED raporuyla, toprak kaymasının ne alakası var?' diyen Murat Kurum’u ÇED raporu yalanladı
'Aleviler' ifadesi tepki çeken AKP'li isimden 'Hz. Ali' hamlesi
Pera Palas’ta rüya gibi Cumhuriyet Balosu
İBB, İlim Yayma Cemiyeti ve Deniz Feneri'ne tahsis edilen taşınmazları geri aldı
AKP'de silahlı kavga: Başkan adayı yaralı
Cemil Barlas, sosyal medyada herkesin bildiği sırrı açık etti
Hazine ve Maliye Bakanı Nabati: Son 2 yılda 393 milyar lira vergi gelirinden vazgeçtik
Eski ittifak ortağı Erbakan: "İktidar Kılıçdaroğlu'nu getirip kontrollü seçim istiyor!"