Marmara Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan ve bir kişinin cansız bedenine ulaşılan “Batuhan A” adlı kargo gemisindeki diğer 5 denizci için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Mürettebatın gemiden savrulmuş olma ihtimalini de değerlendiren ekipler, Karacabey açıklarında hem deniz üstünde hem de suyun altında tarama yapıyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, gemide makine stajyeri olarak görev yapan Ahmet Atav’ın (22) kız arkadaşına gönderdiği mesaj ortaya çıktı. Atav’ın su alan gemi içinden çektiği videoda saçlarının ıslak olduğu gözlemlendi. Stajyer Atav’ın kız arkadaşına, “Geminin su alan yerlerini onardık. Şimdi uyuyoruz.” dediği ortaya çıktı.

Atav’ın gemiden 2 gün önce ayrılan yağcı ve elektrikçi arkadaşı Doğuşcan Yaylak’a (33), “Bu sefere de beraber çıkalım. Sonra ayrılırsın” dediği öğrenilirken Atav’ın borçları olduğu ve çarkçıbaşı olunca Yaylak’ı yanına alacağı da istekleri arasında olduğu belirtildi.

Atav ile iyi bir arkadaşlıkları olduğunu anlatan Yaylak, “Ahmet gemide kalmamı istedi. Ancak ben geminin durumunu bildiğim için ayrıldım. Ahmet borçları olduğunu ve onları kapatmak istediğini, bu nedenle çalışmaya devam edeceğini söylemişti. Kız arkadaşına bu videoyu göndermiş. Geminin su alan yerlerini onardıklarını ve uyuyacaklarını söylemiş. İleride çarkçıbaşı olacağını ve beni yanına aldıracağını söylemişti. Kısmet olmadı” dedi.

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan 14 Şubat saat 20.30’da Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı’na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki “Batuhan A” adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat’ta saat 06.20’de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı.
Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenmişti.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubatta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’ın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından çıkarılmıştı.
Tele1
Milyonları ilgilendiren açıklama: Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret mesajı
Kredi kartlarından 750 TL'lik savunma sanayii payı kesilecek
Murat Muratoğlu, Fatih Karahan'ın 'yastık altı' sözlerine hak verdi: "İmzamı atarım. Fatih Altaylı'ya bunu yapanlar, iki gün sonra benim de malıma el koyarlar"
Sedat Peker, Ankara'ya ve Süleyman Soylu'ya seslendi!
TÜİK enflasyon tuzağını itiraf etti
Ülkü ocağı başkanından MHP’den istifa eden belediye başkanına tehdit! Sinan Ateş detayı ortaya çıktı
CHP Samsun İl Başkanlığı'ndan TÜİK yöneticileri hakkında suç duyurusu!
Milli Piyango Haziran'da ihaleye çıkıyor! Milli Piyango bakın kime satılacak!
Jet hızıyla imar planı hazırlandı: Atatürk Havalimanı’nın yanındaki dev arazi, konut inşaatına açıldı