Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önceki yıl 10 Kasım'da Atatürk fotoğrafı takmadığı için başka bir teğmenle tartışan ve TSK'dan atılan 4 teğmeni işe aldığı ortaya çıktı.
Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, önceki yıl, 10 Kasım töreninde, Tuzla Piyade Okulu’nda yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan bir teğmen ve iki arkadaşını, dört Atatürkçü teğmenin uyarmasının ardından yedisinin TSK'dan ihraç edilmesi sürecinin mahkeme taşındığını yazdı.
TSK'dan atılan teğmenlerin uzun süre iş bulamadığını belirten Terkoğlu Mansur Yavaş'ın 4 teğmene belediye iştiraklerinde iş verdiğini kaleme aldı.
Terkoğlu yazısında şu ifadelere yer verdi:
"Konuştuğum teğmenlerin avukatı, TSK’ye dönüş için davalarının devam ettiğini, teğmenlerin en büyük hayalinin üniformalarına tekrar kavuşmak olduğunu, bu ay sonunda duruşmalarının olduğunu anlattı. Öte yandan iktidardan birilerinin devreye girip “Onları çalıştırmayın” diye belediyeye baskı yapmalarından da korktuğunu söyledi. O kadarına cüret ederler mi bilmiyorum ama bunun halkın tepkisini çekeceği açık."
Sözcü
Sahte e-imza skandalına Bilal Erdoğan da dahil oldu, iktidarı savundu15 izlenme
Deprem zararı için ayrılan para kayıp: 31 milyon lira nerede?32 izlenme
G.Antep'in Nurdağı ilçesinde, seçimi BBP'li adaya kaybeden AKP'lilerin oy torbalarını kaçırdığı ortaya çıktı !291 izlenme
KFC ve Pizza Hut çalışanları haklarını arıyor: 25 bin kişi ‘şaibeli konkordato’ mağduru oldu32 izlenme
Ankaralı yurttaşlar doğal gaz zammına tepki gösterdi: "Zamlar ülkesi olduk. Bir an önce seçim olup, bu iktidarın değişmesi lazım"27 izlenme
Assos ve Troya Tünelleri Açılıyor! 50 dakikalık yol 5 dakikaya düşürüldü36 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam geldi70 izlenme
Özgür Aybaş duyurdu, tarih verdi: Alkole dev zam yolda!28 izlenme