X’in küresel hükümet işleriyle ilgilenen departmanı (Global Government Affairs) sosyal medya platformunda hakimlik tarafından alınan kararları paylaştı.
Paylaşılan belgelere göre Erzincan’ın İliç ilçesinde gelen maden faciasının ardından 45 içerik için Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’nden ‘içerik kaldırma’ kararı alındı. Bu 45 paylaşım arasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da 3 paylaşımı bulunuyor.
X ise bir üst mahkeme olan Ankara 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu. Mahkeme, X’in itirazını kabul ederek alt mahkemenin verdiği kararın kaldırılmasına karar verdi.
Şirketten yapılan açıklamada “X, kullanıcılarımızı hükümet sansüründen korumak için dünya çapında hukuki mücadeleler veriyor. Bu hafta, bu mücadelelerin önemini teyit eden önemli bir karar verildi” denildi.
"X’İ YÜKLÜ MİKTAR PARA CEZASINA ÇARPTIRMAKLA TEHDİT ETMİŞTİ"
Türk hükümetinin İliç maden faciasıyla ilgili üçü Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a ait olmak üzere 45 paylaşımın kaldırılmasını talep ettiğini ifade eden şirket, “Hükümet, içeriklerin kaldırılması yönündeki kararlara uyulmaması halinde X’i yüklü miktar para cezasına çarptırmakla tehdit etmişti” hatırlatmasında bulundu.
X, şirketin verilen kaldırma kararları için bir üst mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin de söz konusu paylaşımların ifade ve basın özgürlüğü kapsamında korunduğuna karar vererek hükümetin taleplerinin geçersiz kılındığını belirtti.
Açıklama “Bu sonuç, X'in kullanıcılarının ifade özgürlüğü haklarını dünya çapında koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etmektedir. Kullanıcılarımızın ifadelerini savunmak için mevcut tüm yasal yolları kullanmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle bitti.

Sözcü
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Sığınmacılar Göç İdaresi’nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaştık"24 izlenme
AKP’ye karşı olan kim varsa ya 'terörist' ya 'paralel': Soğancıdan Esad'a...151 izlenme
Özgür Özel'den Yargıtay çıkışı: En hadsiz darbedir25 izlenme
Zamlı bayram ikramiyesinden EYT'li emekliler de yararlanacak39 izlenme
O sembol fotoğrafın ‘Tescilli’ hikâyesi63 izlenme
Oğuzhan Uğur Balkonunda Yorgun Mermi Buldu: 'Istırap Olacağım'59 izlenme
Uyguladığı politikalarla enflasyonu ve krizi patlatan Erdoğan, 2018'den beri ekonomide bakın kaç kez sabır istedi!29 izlenme
23 Nisan’da İstiklâl Marşı okunan tek caminin imamı: Cumhuriyet bizim kırmızı çizgimizdir99 izlenme
CHP Kurultayındaki iddialar çürütüldü: Fezlekede ‘Herhangi bir usulsüzlük bulunamadı’
Suriyeli emlakçılar İstanbul'da her köşe başını tuttu: Emlak piyasasını ele geçiriyorlar!
İŞKUR’dan emir gibi AKP mesajı: “Toplantıya katılmak zorunludur!”
İBB soruşturmasında iki itirafçı daha serbest!