CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa Ahmetli’de hem çiftçinin hem de zirai ürünler satan esnafın sorunlarını dinledi.
Başevirgen’in esnaf ziyareti yaptığı bir dükkanda karşılaştığı iki çiftçi işleri için gerekli olan çizmeyi alamamaktan dert yandı. Yırtık çizmeyle idare ettiğini belirten çiftçi, “Çizmem yırtık iki tane alamıyoruz. Bir sene daha idare etsin sonra alayım diyorum. Çiftçi bir çizme alamıyor, yırtık idare ediyoruz. Bir tane alacağız. Yırtığı birimiz giyeceğiz sağlamı birimiz giyeceğiz. Çiftçi geldiği durumda bir çizme dahi alamıyor. Tarlaya işçi götürüyoruz, topladığımız zeytinle işçinin parasını ödeyemiyoruz. Ortağı yapalım yarı yarıya toplayın diyoruz, kabul etmiyor yevmiyesini istiyor” dedi.

“YENİ KREDİ ALAMAYAN ÇİFTÇİ HEPTEN TIKANDI”
Zirai ürünler satan bir esnaf ise Ziraat Bankası’nın çiftçilere kredi vermediğine dikkat çekti. Esnaf, “Çiftçilerin para ödeyemediği bir zamandayız. Bu yıl sıkıntılı bir yıl geçiriyoruz. Paradan dönüş olmuyor. Çiftçiye bakıyoruz onun da durumu belli, idare etmeye çalışıyoruz. Eskiden çiftçi Ziraat Bankası’na olan borcunu borç olarak görmezdi. Bir şekilde bulur, buluşturur öder daha ucuz kredi diye tekrar çekerdi. Ancak bu sene ödüyor. Ziraat Bankası tekrar kredi vermiyor. Yeni kredi alamayınca çiftçi hepten tıkandı. Çiftçi elindeki parayı Ziraat Bankası’na verdi. Gerisi gelmeyince herkes etkilendi, çark dönmüyor. Çiftçi mahsul ekecek, parası yok. Zaten ekmiyor. Şu an buğday ekim zamanı buğdayın ekilmesi lazım, eken yok. Ne diye ekecek? Çiftçi 7-8 liraya buğday sattı, şimdi tohumunu 24 liraya alıyor” ifadelerini kullandı.
Bir diğer üretici ise çiftçinin artık hayal dahi kuramadığını söyledi. Üretici, “Çiftçi eskiden mahsulüyle bir hayal kuruyordu düğün yaparız, ev alırız diye, şimdi hayal de bitti. Artık yılı kurtarmanın derdine düştük” dedi.
Odatv.com
Karabük Üniversitesi’nde öğretim görevlisi kadrosu yabancı kaynıyor! Hoşgeldin Magdy Hussein Mourad!
Ekrem İmamoğlu’nu ağırladı… Başına gelmeyen kalmadı
Ayşe Barım kararında yargı çelişkisi! Polisler hastane kapısında bekliyor
Yenidoğan Çetesi duruşmasına alınmayan aileler isyan etti! "Çocuklar ölürken çevik neredeydi? Beni içeri alır mısınız? 12 bebekten biri benim bebeğim. Canım yanıyor"
Devlet eliyle AKP için yapılan bu propaganda durdurulmalıdır!
Kuru soğanda büyük şok! Gümrük vergisi sıfırlandı!
İBB Meclisi'nde kavga! AKP'li meclis üyeleri CHP'lilere su şişesi fırlattı
İstanbul’un en değerli semtlerinden Yeşilyurt’ta imar oyunu!
Ünlü ekonomist gerçek enflasyonu açıkladı: 'Doğal gaz oyunu' dedi
HKP'den Erdoğan, Albayrak, Elvan, Demirören ve Ziraat Bankası'na toplu suç duyurusu!
THY'de AKP kadrolaşması! Erdoğan’ın pilotu, TÜGVA, TÜRGEV, Ensar...
Konya’da YHT garı ne zaman açılacak bilen yok!
AKP, Tank Palet fabrikasının satılmadığını iddia etmeye devam etti, Almanya'yı suçladı!
Bahçeli için 'Bir süre önce vefat etti' paylaşımı yaptı: Partiden el çektirilen başkan gözaltına alınıp serbest bırakıldı