İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Eylül’de Küçükçiftlik Park’ta Manifest’in konserindeki dans ve gösteriler nedeniyle “hayasızca hareketler” ve “teşhircilik” suçlarından resen soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.
Soruşturma kapsamında ifade veren grup üyeleri Mina Solak, Esin Bahat, Zeynep Sude Oktay, Lidya Pınar, Sueda Uluca ve Emine Hilal Yelekçi yurtdışı çıkış yasağı ve imza yoluyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Manifest grubu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Sahnemizde gerçekleştirdiğimiz şovun tüm sorumluluğunu almakla birlikte, amacımızın kimseyi rahatsız etmek ya da hassasiyetlerini göz ardı etmek olmadığının bilinmesini isteriz” dedi.
VİDEOLARA DA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ
Engelli Web'in paylaşımına göre, Manifest’in konser görüntülerine de Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle erişim engeli getirildi.
TELE1
CHP’li Yavuzyılmaz: 'Türkiye’de ekonomik krizin sebebi 3 kelimede saklı: ‘Yap, işlet, devret'53 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: Cumhurbaşkanı'na otomotiv ÖTV’sinde yeni yetki35 izlenme
Depremzedelere taşınma şoku! Depremden sonra sığınmışlardı, yetkililer 'çıkın' dedi!114 izlenme
İstanbul'da bir annenin feryadı 'Çocuklarım aç, 3 aydır kiramı ödeyemedim !'853 izlenme
İnce’den kurultay açıklaması413 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını dünya böyle gördü: "TL savunmasız kaldı"27 izlenme
Ankara'da yenidoğan skandalı: Aile reddetti, iki aylık bebek entübe edildi18 izlenme
İller Bankası kelepir fiyattan hepsini satışa çıkardı! Hangi ilde nereler satılıyor?28 izlenme
Harp okullarında SADAT tartışması: 'AKP referanslı olmayan kimse subay, astsubay olamıyor'
Orduda tehlike: "Tarikatlar 2023'ü milat görüyor"
İBB Meclisi gergin başladı! "Erdoğan'a uygulanan hukuk neyse İmamoğlu'na da uygulayın"
Serhan Asker'e bir şok daha! Bu kez kızı hedefte...