CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı ile 21 ve 22’nci Olağanüstü Kurultaylarının iptali ve 39’uncu Olağan Kurultay sürecinin tedbiren durdurulması talebiyle İstanbul 19’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yeni bir dava açılmıştı.
Mahkemeye başvuran eski İstanbul il delegesi Özlem Erkan daha önce, 8 Ekim 2023 tarihli İstanbul 38’inci İl Olağan Kongresi’nin iptali için de başvurmuş ve İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi il yönetimi hakkında tedbir kararı vererek yönetimi görevden uzaklaştırmıştı.
Erkan, 19’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde süren dosyayla birleştirilmesini talep etti ancak 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi bu talebi reddetti.
Bunun üzerine dosya, İstanbul 19’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geri döndü.
Parti genel merkezlerinin Ankara’da olması ve tüzel kişilere yönelik davalarda muhatapların Ankara Asliye Hukuk Mahkemeleri olması gerekçesiyle İstanbul 19’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, dosya hakkında yetkisizlik kararı verdi.
Buna göre, mahkemenin 22 Eylül tarihli kararıyla İstanbul’da açılan kurultay iptal davaları, yetkisizlik nedeniyle Ankara’ya gönderildi.
Nefes
İhracat düştü, dış ticaret açığı uçtu!47 izlenme
Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti memur ve emeklilere kötü haberi duyurdu35 izlenme
Bay Meraklı acaba neye bu kadar gülüyor olabilir ?205 izlenme
Belediye Başkanı tehdit edildiğini açıkladı: 8 yıllık yolsuzlukları yargıya taşıdı38 izlenme
Tekel bayilerine tehdit ve tacizler sıklaşıyor: "Tedirginiz, bir şeyler yapılmaya çalışılıyor"238 izlenme
Nereden nereye! AKP'li vekil konuşmasını yırttığı Çerçioğlu ile aynı karede27 izlenme
Anagold Madencilik 3 bin işçiyi işten çıkarıyor!41 izlenme
7 YSK üyesi için suç duyurusu!163 izlenme